10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportSCANDALUL STEAGURILOR. Ponta: PDL şi Băsescu, prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban....

SCANDALUL STEAGURILOR. Ponta: PDL şi Băsescu, prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban. Să nu uităm cine e prieten cu duşmanii ţării

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PDL şi preşedintele Traian Băsescu sunt prieteni cu FIDESZ şi Viktor Orban, el arătând că acest lucru nu trebuie uitat. În acest context, Ponta a adăugat că nu trebuie să uităm “cine e prieten cu duşmanii României”, potrivit Mediafax.

“Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României”, a spus Ponta.

Citeşte şi Din ce în ce mai multe steaguri secuieşti flutură pe clădirile oficiale din Ungaria

El a precizat că nu doreşte să se exprime în numele Parlamentului român pe scandalul diplomatic al steagurilor, arătând că, din punctul său de vedere, în continuare, nu există niciun fel de problemă între România şi Ungaria, cu atât mai puţin nu exită o problemă între autorităţile române şi minoritatea maghiară din România.

“Există un interes politic de campanie al celor aflaţi acum la guvernare în Ungaria, al celor de la FIDESZ, colegi şi prieteni cu PDL în PPE. Noi trebuie să fim foarte deştepţi, fermi dar deştepţi, să nu ne lăsăm provocaţi. De fapt pe ei nu îi interesează nici ce se întâmplă în România, nici ce face sau nu face comunitatea maghiară în România, pe ei îi interesează să câştige voturi în alegerile din Ungaria”, a spus Ponta.

Citeşte şi După declaraţiile omologului ungar, Corlăţean vrea reacţia Parlamentului român

Premierul a adăugat că PDL, ca prieten al FIDESZ, trebuie să spună acestora liderilor acestuia că scandalul diplomatic al steagurilor nu are legătură cu Europa şi cu secolul XXI.

“În mod clar, aici PDL ar trebui să le spună pritenilor lor pe care i-au sprijint de la FIDESZ, doamna Macovei lui domnul Tokes şi toate celelalte perechi binecunoscute, că acest gen de provocări nu au legătură cu ideea europeană şi cu secolul XXI. Asta e poziţia mea ca premier, în rest Parlamentul are propriile proceduri”, a spus Ponta.

Citeşte şi STEAGUL SECUIESC a fost arborat pe PARLAMENTUL Ungariei. Vezi REACŢIA Ministerului de Externe

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă