Săptămânii Guvernării Deschise: 30 de tineri programatori au mers, sâmbătă, la Palatul Victoria

de Roxana Petre , 05 martie 2016 - stire actualizata la ora 15:24, 05 martie 2016
Foto: Guvernul României

30 de tineri programatori au participat, sâmbătă, la evenimentul „Hour of Code”, organizat la Palatul Victoria, în cadrul săptămânii dedicate Guvernării Deschise. La eveniment au participat și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, Ministrul Educației, Adrian Curaj, ministrul  Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, și secretarul de stat Radu Puchiu.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, evenimentul are ca scop promovarea unei strategii care apropie tânăra generație de noile tehnologii, inovarea continuă şi utilizarea tehniolgiilor pe scară largă în societate.

„Vreau știință și informatică în toate școlile pentru a da o șansă suplimentară copiilor noștri, beautiful minds! Mi-a plăcut mult răspunsul unui micuț programator: 'Programez pentru că dacă nu am programa noi, am fi programați de alții'," a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj.

Totodată, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională,Marius Bostan, a precizat că inițiativa reprezintă și un apel spre companii și organizații, care să sprizine proiecte „hi-tech”.

 Evenimentul organizat este primul din seria ce se va desfășura în perioada 5-11 martie, dedicată transparenței și folosirii tehnologiei pentru creșterea participării publicului la actul de guvernare. Aceste evenimente sunt reunite sub denumirea ”Săptămâna Guvernării Deschise”.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design