12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSăptămânii Guvernării Deschise: 30 de tineri programatori au mers, sâmbătă, la Palatul...

Săptămânii Guvernării Deschise: 30 de tineri programatori au mers, sâmbătă, la Palatul Victoria

30 de tineri programatori au participat, sâmbătă, la evenimentul „Hour of Code”, organizat la Palatul Victoria, în cadrul săptămânii dedicate Guvernării Deschise. La eveniment au participat și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, Ministrul Educației, Adrian Curaj, ministrul  Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, și secretarul de stat Radu Puchiu.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, evenimentul are ca scop promovarea unei strategii care apropie tânăra generație de noile tehnologii, inovarea continuă şi utilizarea tehniolgiilor pe scară largă în societate.

„Vreau știință și informatică în toate școlile pentru a da o șansă suplimentară copiilor noștri, beautiful minds! Mi-a plăcut mult răspunsul unui micuț programator: 'Programez pentru că dacă nu am programa noi, am fi programați de alții'," a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj.

Totodată, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională,Marius Bostan, a precizat că inițiativa reprezintă și un apel spre companii și organizații, care să sprizine proiecte „hi-tech”.

 Evenimentul organizat este primul din seria ce se va desfășura în perioada 5-11 martie, dedicată transparenței și folosirii tehnologiei pentru creșterea participării publicului la actul de guvernare. Aceste evenimente sunt reunite sub denumirea ”Săptămâna Guvernării Deschise”.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă