România va candida pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente

de Mihai Diac , 22 martie 2017 - stire actualizata la ora 19:44, 22 martie 2017
Foto: nydailynews.com

România își va prezenta candidatura pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente, aflată în prezent la Londra, a anunțat, miercuri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, citată de Agerpres.

În acest sens, în ședința de miercuri a Guvernului, a fost adoptat un memorandum.

"În contextul apropierii datei la care Marea Britanie va notifica formal intenția de ieșire din Uniunea Europeană — ne așteptăm cu toții să aibă loc săptămâna viitoare—, una dintre deciziile care va trebui formulată la nivelul Uniunii Europene se referă la relocarea agențiilor europene care își au în acest moment sediul în Marea Britanie. Pentru noi este o realitate că la 10 ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană România nu găzduiește, în prezent, niciun sediu al unei agenții europene", a declarat Ana Birchall, la Palatul Victoria.

Printre beneficiile aduse de prezența unei agenții europene în România se numără, potrivit lui Birchall, creșterea vizibilității externe a țării noastre, crearea de locuri de muncă și stimularea investițiilor.

Potrivit ministrului, concurența pentru găzduirea acestei agenții este "acerbă", iar decizia va fi luată la Bruxelles.

Întrebată care sunt competitorii României, Birchall a răspuns: "Sunt foarte multe alte state din Uniunea Europeană. (...) Peste 20, în momentul de față. (...) Fiecare stat are șansa sa. (...) România dispune de o foarte bună industrie farmaceutică. (...) Există un principiu și o regulă la nivelul Uniunii Europene, ca (...) fiecare stat membru să aibă cel puțin o agenție europeană. (...) O să încercăm să facem alianțele necesare, astfel încât să putem să avem și succes".

În ceea ce privește costurile care ar putea fi necesare pentru găzduirea acestei agenții, Birchall a precizat că bugetul este susținut de către Uniunea Europeană. "Fiecare agenție europeană are un buget propriu, care este finanțat de către Uniunea Europeană", a mai afirmat Birchall.

Comentarii

 • Anatalia Roselyn

  09 iunie 2017 19:47

  Buna ziua, numele meu este Anatalia sunt cetățean al Slovaciei doresc să depună mărturie pentru creditor bun, care mi-a arătat lumina după ce a fost scammed de 4 creditori internaționali diferite de Internet, toate acestea promit mi-mi un împrumut după ce am plăti o mulțime de taxele care nu produc nimic și se ridică la nici un rezultat pozitiv. Mi-am pierdut banii mei greu câștiga și a fost un total de 8.000 USD. Într-o zi, așa cum am fost navigarea pe Internet în căutarea de forsterated când m-am întâlnit un om care a fost, de asemenea, o mărturie smuls și în cele din urmă conectat la o companie de împrumut legitim numit Turkiye FINANS Bankasi tuerkiyefinansbanklinuxmail.org, unde a ajuns în cele din urmă împrumut lui , așa că am decis să contacteze aceeași companie de împrumut, apoi le-am spus povestea mea despre cum am fost scammed de 4 creditori diferite, care nu au făcut nimic, dar, desigur, mi-a mai durere. Am explica companiei prin e-mail și tot ceea ce mi-a spus a fost nu mai plîng, pentru că voi primi împrumutul meu în compania dumneavoastră și-au făcut, de asemenea, alegerea potrivită pentru a le contacta. Am completați cererea de împrumut și a continuat cu tot ceea ce a fost întrebat de mine și mi-a dat o sumă de împrumut de 600,000.00 pentru acest mare companie Turkiye Finans Bankasi, administrat de dl Stephen Williams și iată-mă astăzi fericit Turkiye Finans familia mea, deoarece Bankasi mi-a dat un împrumut astfel încât el a făcut un jurământ la mașina mea că voi continua să ateste pe Internet despre modul în care am primit împrumutul meu nevoie disperată de un împrumut? Vă rugăm să contactați și rapid Turkiye Finans Bankasi acum pentru e-mail de împrumut tuerkiyefinansbanklinuxmail.org cred că alte persoane sunt, de asemenea, da mărturie despre acest creditor foarte cinstit să aibă o zi de fericire și mulțumiri pentru a citi mărturia mea .. Dumnezeu să binecuvânteze Turkiye Finans la Bankasi pentru a ajuta-mi obține un împrumut fără stres.

  raspunde comentariului
 • Aiden William

  23 martie 2017 12:02

  BunăNoi ajutăm oamenii în dificultăți financiare. Ai nevoie de un împrumut pentru a soluționa factura? Ai nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau casă? Ai nevoie de un împrumut pentru educație în continuare? Ați fost vreodată respins de bănci și companii de carduri de credit ?. Noi oferim asistență financiară pentru public, cu o rată de 3 dacă este interesatDu-te înapoi cu formularul de cerere de mai josNumeAdresaSexțarăSuma creditului necesarDurata credituluiVenit lunarNumar de mobilOcupaieScopul credituluiContactati-ne acum la aidenwilliamloanfirmoutlook.com

  raspunde comentariului
 • dr. Franjo Glavina

  22 martie 2017 21:46

  O tarfa isi da cu parerea....CA SI LA ANMDM AICI VOR FI ANGAJATI CU PRECADERE COPIII GUNOAIELOR PSD CEI CARE NU VOR PUTEA OCUPA UN POST DE ASISTENT DIN LIPSA DE RELATII SUFICIENTE LA UMF BUCURESTI....CEI CARE ATI FACUT REZI LA MEDICINA STITI CE VORBESC.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design