20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportReprezentanți din Ministerul Turismului efectuează o vizită în Portugalia, pentru a promova...

Reprezentanți din Ministerul Turismului efectuează o vizită în Portugalia, pentru a promova România ca destinație turistică

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, participă, luni, la un eveniment organizat de Ambasada României la Lisabona, pe tema promovării țării ca destinație turistică și consolidarea afacerilor între turoperatorii români și cei portughezi, informează Agerpres.

O delegație a Ministerului Turismului din România are programate, în perioada 26 — 28 martie, o serie de întâlniri și evenimente în capitala Portugaliei. Astfel, vizita oficialilor români are drept scop dezvoltarea și aprofundarea dialogului bilateral pe teme ce țin de contribuția turismului la creșterea economică, inclusiv componenta de instruire și formare profesională, precum și consolidarea dialogului de afaceri în cadrul industriei turistice româno-portugheze și promovarea țării noastre ca destinație turistică.

Programul delegației române a debutat, duminică, cu o vizită la Școala de turism și ospitalitate din Lisabona, în cadrul căreia gazdele, Teresa Monteiro — vice-președintele Turismo de Portugal, Ana Moreira — directorul Școlii de turism, și Alexandra Pereira — director training, au prezentat ministrului român al Turismului modul în care sunt organizate și funcționează instituțiile de învățământ profesional de profil în Portugalia.

Ministrul Mircea Dobre a punctat interesul pentru inițierea și dezvoltarea unor parteneriate cu instituțiile de formare profesională în domeniul turismului din Portugalia, centrate pe schimburi de bune practici și folosirea expertizei profesioniștilor din industria ospitalității din această țară, în vederea importării unor modele de succes în România.

Pe de altă parte, oficialul român a prezentat gazdelor proiectul instituției pe care o conduce de înființare a unor centre naționale de învățământ și de reînființare a școlilor de meserii, inclusiv a celor postliceale, pentru formarea profesională a forței de muncă în domeniul turismului. De asemenea, ministrul Turismului a precizat faptul că acest proiect este asumat la nivelul Executivului român, prin programul de guvernare 2016-2020. În plus, Dobre le-a vorbit gazdelor despre principalele beneficii ale proiectului educațional pentru dezvoltarea turismului în România, respectiv asigurarea forței de muncă calificată, profesionalizarea persoanelor care activează în turism și alimentație publică.

Conform ministerului de resort, programul primei zile a delegației Ministerului Turismului în Portugalia a inclus o întâlnire cu primarul orașului Cascais, Carlos Carreiras.

Luni, ministrul Mircea Dobre participă la un eveniment de networking, organizat cu sprijinul ANAT, APAVT (Asociația Portugheză a Agențiilor de Voiaj și Turism) și Autorității portugheze de promovare turistică (Turismo de Portugal), la sediul Ambasadei României la Lisabona, pentru promovarea României ca destinație turistică și consolidarea dialogului de afaceri între operatorii turistici portughezi și cei români.

Totodată, marți, oficialul român va avea o întâlnire bilaterală cu Ministrul Economiei din Portugalia, Manuel Caldeira Cabral.

Datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate la începutul lunii martie, arată că, la nivelul lunii ianuarie 2017, numărul turiștilor sosiți din Portugalia în România a fost de 692, din care 613 au preferat Bucureștiul și orașele reședință de județ, 58 alte localități și trasee turistice, 13 au ales stațiunile din zona montană, 3 stațiunile balneare, respectiv 5 stațiunile din zona Litoralului, exclusiv.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă