14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportReacția Liei Olguța Vasilescu, după ce președintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai...

Reacția Liei Olguța Vasilescu, după ce președintele Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose ca premier: Probabil voi ocupa în continuare portofoliul de la Muncă. Vineri, la prima ședință de guvern, o să venim cu măsuri de recuperare

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, luni seara, că probabil își va păstra potrofoliul și în viitorul Guvern. Precizarea vine după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe social-democratul Mihai Tudose, pentru funcția de premier.

 „Probabil că da, voi ocupa în continuare portofoliul de la Muncă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, luni seara, la România TV.

Întrebată dacă sunt miniştri din cabinetul Grindeanu care se vor regăsi şi în noul Executiv, Lia Olguţa Vasilescu a declarat: „Este clar că unii nu se vor regăsi în noul Guvern, că nu au performat. (..)Sunt şi alţi miniştri care au avut blocaje şi Mihai Tudose este unul dintre ei. El a făcut şi legea investiţiilor strategice şi chiar le-a depus în mai la cabinetul premierului. Din această cauză nu a ieşit bine. El şi-a terminat proiectele care nu au fost promovate în timp util."

 

Totodată, ea a precizat că vineri va avea loc prima ședință de Guvern, în cadrul căreia noul Cabiner va veni „cu primele măsuri de recuperare”.

„Florin Georgescu ne-a dat o mână de ajutor la acest program de guvernare şi ne-a zis cum ar trebui să ne repliem acum, rapid, ca să recuperam întârzierile. Noi, vineri, când ar trebui să fie prima şedinţă de guvern, o să venim cu primele măsuri de recuperare. (..) Proiectul de lege privind protecţia persoanelor cu handicap este gata, cred că vineri putem deja să venim cu o variantă să o prezentăm Guvernului", a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

Cine ar putea să facă parte din noul Guvern

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, printre cei care vor face parte din Exectutiv se află şi alţi miniştri din Guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan şi Rovana Plumb, Tudorel Toader.

La Finanţe, postul ar urma să fie ocupat de un nume care a mai deţinut funcţia, Eugen Teodorovici. Diplomatul de carieră, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupă poziţia de Secretar General Adjunct pentru Provocări de Securitate din cadrul NATO) ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Leş la Apărare. Sorin Moisă şi Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiaţii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, luni seara, pe social-democratul Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, ca premier. Șeful statului și-a motivat decizia precizând că România este într-o criză politică, fiind necesară încheierea acesteia cât mai curând.



„Am încheiat consultările pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții partidelor, în vede. Câteva concluzii: PSD și ALDE susțin că au, în continuare, o majoritate în Parlament. Aceste două formațiuni au înaintat o propunere, pe dl. Tudose. Partidele din opoziție nu au avut propuneri concrete și nici nu a rezultat că ar avea o înțelegere. Această criză politică dăunează grav României – economiei, imaginii țării în lume. Opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem, cât se poate de repede, un Guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate și care au pornit din cauza conflictului intern din PSD. Așadar, îl desemnez pe dl. Tudose ca viitor prim-ministru. Va avea discuții în zilele următoare și se vor prezenta cu o echipă în Parlament. Solicit partidelor, nu doar PSD și ALDE, să se apuce de o agendă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Pe aceeași temă:

  Jurnalistul Sabin Orcan, despre premierul propus Mihai Tudose: Este un Făt-Frumos academic. Robert Turcescu: Nu mai avem nici președinte. Toată lumea se uita la Iohannis ca să mai pună piedică tăvălugului pesedist

Directorul editorial al „România Liberă”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, luni seara, cu deputatul PMP Robert Turcescu, cu senatorul PNL, Daniel Fenechiu și cu deputatul USR, Claudiu Năsui, în cadrul emisiunii X-Press, de pe postul B1 TV.


 Dragnea, Grindeanu, Tudose sau nici ei nu mai ştiu câţi sunt… | OPINIE

Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de premier de către Liviu Dragnea este inexplicabilă. Din multe puncte de vedere. M-aş opri asupra unui aspect pe care-l consider important: relaţia cu serviciile secrete.


Mihai Tudose, evaziune fiscală în cazul doctoratului plagiat. Premierul propus de PSD a făcut 11 cursuri în 10 ani, în timp ce era deputat | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

Juriștii susțin că trocul în urma căruia Mihai Tudose și-a cumpărat un sfert din lucrarea de doctorat i-ar putea cauza probleme penale.


 Ministru cu zero realizări, propus în fruntea noului Guvern. Semnele de întrebare din biografia lui Mihai Tudose: competența, relația cu serviciile secrete și acuzațiile de plagiat

Mihai Tudose, sprijinit de PSD pentru postul de premier, a fost ministrul Economiei în guvernul Grindeanu, având zero realizari, potrivit raportului de evaluare al PSD. Până și locotenenții lui Dragnea s-au abținut la vot.


 EVZ: Directorul de cabinet al fostului ministrul al Economiei, Mihai Tudose, ar fi lucrat în Sistemul de Apărare și Siguranță Națională. Soția sa ar preda la SRI. FOTO

Ștefan Valeriu Ivan, director de cabinet al lui Mihai Tudose, în perioada în care a fost ministru al Economiei, ar fi lucrat, între 1993 și 2006, ca „funcționar cu statut special” în Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă