10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportRazboiul motiunilor de cenzura

Razboiul motiunilor de cenzura

PSD nu va sprijini motiunea de cenzura inaintata de PD, in schimb vorbeste, in premiera, despre posibilitatea de a depune propria motiune impotriva guvernului Tariceanu.
Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, marti, inaintea sedintei Biroului Permanent National in care urmeaza sa fie stabilita pozitia PSD fata de motiunea de cenzura initiata de PD, ca formatiunea sa nu va vota in favoarea acestei motiuni de cenzura.
Potrivit Mediafax, Nica a mai spus ca despre negocierile purtate intre conducerile PSD si PNL se vor face declaratii doar dupa sedinta BPN.
La randul sau, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca, pana in acest moment, PSD nu a luat nicio decizie in privinta motiunii de cenzura a democratilor, dar a precizat ca el nu crede ca PSD va sustine aceasta motiune si ca este posibil ca PSD sa initieze propria motiune de cenzura. ''Este posibil sa depunem noi alta motiune de cenzura'', a spus Dragnea.
Si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca parlamentarii social-democrati nu sustin motiunea de cenzura. ''Depunem noi alta motiune'', a spus Hrebenciuc.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, vicepresedintele Ioan Rus, vicepresedintele Victor Ponta si presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu s-au abtinut de la orice declaratie inainte de sedinta BPN al PSD.
Luni, unii dintre social-democrati luau in calcul varianta de a nu vota nici in favoarea, nici impotriva motiunii de cenzura a PD, considerand ca ambele variante ar fi contraproductive pentru partid.
Duminica, liderii PSD si PNL s-au intrunit pentru a negocia o majoritate parlamentara transparenta, dar intalnirea nu s-a finalizat cu o concluzie clara, au declarat surse din ambele partide.
Birourile Permanente reunite ale Camerelor Parlamentului au decis, luni, ca motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece", initiata de PD, sa fie citita in plenul reunit joi, urmand sa fie dezbatuta lunea viitoare.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă