21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportRaluca Turcan îi cere demisia lui Tăriceanu: Ați devenit instrumentul lui Dragnea

Raluca Turcan îi cere demisia lui Tăriceanu: Ați devenit instrumentul lui Dragnea

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan îi solicită demisia președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susținând, pe Facebook, că prin sesizarea făcută la CCR acesta a devenit "instrumentul lui Dragnea pentru blocarea identificării și sancționării corupției".

"Demisia, domnule Tăriceanu! Ați furnizat încă o dovadă că ați trădat liberalismul și democrația! Cea mai gravă! Astăzi ați confirmat că ați devenit instrumentul lui Dragnea, pentru jocurile murdare, pentru blocarea identificării și sancționării corupției! Ați făcut ceea ce nici măcar pesediștii lui Dragnea nu au vrut să facă!

Ați făcut această sesizare de la sine putere fără să vă pese de instituția a cărui președinte sunteți! Vă bateți joc de imaginea Senatului României la a cărui conducere nu mai aveți nicio legitimitate să vă aflați! Vă așteptăm demisia! La fel de repede cum executați și ordinele lui Dragnea!", a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut luni Curții Constituționale a României să constate și să soluționeze conflictul juridic de natură constituțională între Guvern, pe de o parte, și Direcția Națională Anticorupție, pe de altă parte.

Conform solicitării către CCR, acest conflict a intervenit ca urmare a cercetării penale a DNA asupra legalității Hotărârii Guvernului 858/2013, respectiv a Hotărârii Guvernului 943/2013, a informat luni un comunicat al Senatului. Actele normative se referă la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Potrivit sursei citate, în documentul înaintat Curții Constituționale a României se precizează că actele și faptele concrete expuse în sesizare dovedesc existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și DNA — componentă a Ministerului Public, care constă în declanșarea unei proceduri de urmărire penală în legătură cu adoptarea unor hotărâri de guvern. Or, potrivit celor statuate chiar de către Curtea Constituțională, adoptarea hotărârilor de Guvern dă expresie competenței originare a Guvernului, se arată în comunicat.

Președintele Senatului a solicitat CCR să constate existența conflictului juridic de natură constituțională între Ministerul Public — Direcția Națională Anticorupție, pe de o parte, și Guvernul României pe de altă parte; să constate cauza conflictului: Ministerul Public — Direcția Națională Anticorupție și-a arogat competența de anchetare a circumstanțelor, împrejurărilor, oportunității și legalității elaborării celor două hotărâri de Guvern; să statueze că, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstanțele, împrejurările, oportunitatea și legalitatea hotărârilor de Guvern.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă