7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportUPDATE: Radu Mazăre, cercetat în libertate. Ce declarații a făcut primarul la...

UPDATE: Radu Mazăre, cercetat în libertate. Ce declarații a făcut primarul la ieșirea din instanță

UPDATE 7.30: Radu Mazăre va fi cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a decis ICCJ.

UPDATE 22.17: Primarul Constanţei, Radu Mazăre a ieșit în jurul orei 22.15 din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), instanţa rămânând în pronunţare privind propunerea procurorilor DNA de arestare a sa.

Radu Mazăre le-a spus jurnaliştilor că nu ştie care va fi soluţia şi că vrea să meargă să mănânce. Primarul a povestit, de asemenea, cum a decurs noaptea în Arestul Poliției Capitalei.

Citește și: Ce declarații a făcut Radu Mazăre la ieșirea de la ÎCCJ: Categoric nu mai candidez la Primăria Constanței

———

UPDATE: Ședința de judecată pentru Radu Mazăre va începe la ora 16.30, informează B1 Tv.

——-

Primarul Constanței, Radu Mazăre, și omul de afaceri, Sorin Strutinsky, vor fi prezentați, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Radu Mazăre a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție pentru; luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și conflict de interese (două infracţiuni), potrivit unui comunicat DNA. 

Citește și: Pentru ce infracțiuni a fost reținut Radu Mazăre. A primit mită de 9 milioane de euro

Omul de afaceri, Sorin Strutinsky, a fost pus sub urmărire penală, în dosarul în care a fost reținut Radu Mazăre, de către procurorii anticorupție, pentru trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Citește și: Radu Mazăre, reținut pentru 24 de ore. Primarul a venit la DNA cu bagajul făcut

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă