23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPSD a înființat Comisia de monitorizare a Guvernului. Echipa Grindeanu are libertate...

PSD a înființat Comisia de monitorizare a Guvernului. Echipa Grindeanu are libertate totală de decizie, iar Liviu Dragnea și Gabriela Firea sunt membri

Comisia PSD de monitorizare a Guvernului a emis, luni, primul raport care rezultă că Executivul Grindeanu a realizat un procent de 70% din promisiunile promise în programul de guvernare. Potrivit Mediafax, aceste procente au fost realizate în primul trimestru al anului 2017.

„Avem un prim raport al Comisiei de monitorizare. Pentru primul trimestru al anului 2017 aveam 54 promisiuni asumate în campanie şi în programul de guvernare. Au fost realizate 38. Avem peste 70% pentru primul trimestru procent de realizare. E un rezultat foarte bun”, a spus luni purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, într-o conferinţă de presă.

Cu toate astea, trei lucruri au făcut ca programul de guvernare să fie obstrucționat, potrivit celor spuse de Adrian Dobre. Acestea sunt întârzierea numirii premierului, tergiversarea adoptării bugetului și presiunile exercitate asupra Guvernului în urma OUG 13.

Dobre precizează că Executivul a reușit să majoreze nivelul de venituri la aproape categoriile sociale cu risc de sărăcie, a reușit să crească salariile din sănătate și educație, a eliminat CASS la veniturile suplimentare, a eliminat CASS pentru pensionari, a făcut gratuități pentru studenți la călătoriile CFR, a dublat fondul de burse studențești și a crescut pensia minimă (măsură ce va intra în vigoare la 1 martie).

Potrivit lui Dobre, în evaluarea Comisiei de monitorizare există 3 priorităţi majore pentru perioada următoare: Legea prevenţiei, Lege salarizării unitare şi Departamentul pentru debirocratizare, care va funcţiona la nivelul SGG şi care va face un nomenclator al taxelor din România.

Comisia PSD de monitorizare a activităţii Guvernului este formată din zece membri, printre care preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, şi primarul general al Capitalei, Gabrieala Fire. De asemenea, în această comisie mai sunt înscriși Mihai Fifor, Marian Neacşu, Şerban Nicolae, Doina Pană, Iulian Iancu, Viorica Dăncilă, Leonardo Badea și Florin Buicu.

„Premierul Grindeanu şi echipa sa au libertate totală de decizie în Guvern (…) Comisia nu ia decizii politice, ci este o echipă de analiză şi evaluare. Deciziile politice se iau în forurile de conducere ale PSD. Comisia nu sprijină politic un ministru sau o măsură de guvernare”, a mai spus Dobre.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă