16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportProcurorul general Augustin Lazăr i-a scris lui Liviu Dragnea pentru a urgenta...

Procurorul general Augustin Lazăr i-a scris lui Liviu Dragnea pentru a urgenta procedurile în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu

Procurorul general Augustin Lazăr i-a scris președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cu rugămintea de a urgenta procedurile în cazul solicitării de începere a urmării penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru, potrivit Mediafax.

„Revenim la adresa noastră din 22.11.2016 prin care vi s-a solicitat exercitarea dreptului de a cere efectuarea urmăririi penale faţă de Eugen Bejenariu, fost ministru pentru coordonarea SGG în perioada 2000- 2004 pentru săvârşirea infracţiunii de abuz in serviciu şi vă adresăm rugămintea să dispuneţi măsurile legale în vederea urgentăriii procedurilor prevăzute de Legea 115 privind responsabilitatea ministerială”, se arată în scrisoarea semnată de Lazăr.

Procurorul general precizează, totodată, că lipsa unui răspuns la cererea formulată în luna noiembrie 2016 împiedică soluţionarea cauzei, afectând totodată principiile aflării adevărului şi termenul rezonabil al procesului penal prevăzute de Codul de procedură penală.

Potrivit acestuia, în dosar sunt implicate şi alte persoane şi, datorită legăturii dintre acestea şi Eugen Bejinariu, se impune investigarea tuturor celor implicaţ, cercetările neputând fi disjunse.

„În absenţa răspunsului Camerei Deputaţilor, urmărirea penală se desfăşoară numai faţă de persoane care nu beneficiază de imunitate, ceea ce poate crea o situaţie discriminatorie”, a mai scris Lazăr.

Scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la deputatul PSD Eugen Bejenariu, fost ministru pentru coordonarea SGG, a figurat pe ordinea de zi de luni a Biroului permanent al Camerei, care a transmis-o Comisiei juridice.

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă