13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportProcurorul general Augustin Lazăr, despre controlul Inspecției Judiciare: Nu mă tem de...

Procurorul general Augustin Lazăr, despre controlul Inspecției Judiciare: Nu mă tem de nimic. Ministerul Public este o instituție puternică și echilibrată

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat, marți, că nu se teme de nimic, în contextul în care Inspecția Judiciară va efectua un control la Ministerul Public, la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Ministrul Justiției are dreptul să ceară o asemenea verificare. Nu mă tem de nimic, Ministerul Public este o instituție puternică, echilibrată, care își face datoria în conformitate cu legea. Nu am primit nicio înștiințare oficială", a spus Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineața, la sediul instituției, că nu a mai fost făcută o evaluare a activității Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din anul 2007. În ceea ce privește presupusele înregistrări în care Laura Codruța Kovesi ar amenința procurorii, el a afirmat că „ar fi regretabil” dacă informațiile din spațiul public sunt adevărate.

„Am spus că voi face o evaluare de fond a DNA și a Minsterului Public. Am sesizat, cu timp în urmă, Inspecția Judiciară, care face evaluarea de fond, pentru că nu au mai fost făcute astfel de evaluări din 2007. Am sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu înregistrările din incinta DNA. Așteptăm finalizarea verificărilor. În momentul în care vom avea evaluarea finală, vom stabili și măsurile care trebuie luate (…). „Este regretabil că în spațiul public au apărut asemenea controverse. Și mai regretabil ar fi dacă acele informații sunt adevărate”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader.



Inspecția Judiciară a anunțat, luni, că a declarat procedura solicitată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit Agepres.

Potrivit unui comunicat, inspectorul șef a stabilit, printre altele, obiectivele controalelor și componența echipelor de inspectori judiciari. Cele două controale au fost incluse în calendarul de activități aferent anului în curs ca urmare a propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader. Concluziile rapoartelor de control vor fi înaintate Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe 19 iunie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis la Inspecția Judiciară o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA și Parchetul General. Cererea era motivată de faptul că la cele două instituții nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă