11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportProcurorul general al României, Augustin Lazăr, despre dezvăluirile inculpatului fugar Sebastian Ghiţă:...

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, despre dezvăluirile inculpatului fugar Sebastian Ghiţă: Totul a fost o operatiune de imagine. Venea cu televiziunile după el la Parchet și arăta plicuri cu dovezi. În fața procurorului scotea din plic articole de ziar

Dezvăluirile făcute de fugarul Sebastian Ghiţă prin intermediul înregistrărilor publicate la postul TV pe care îl patronează sunt calificate drept o operaţiune de imagine, explică procurorul general al României, Augustin Lazăr, într-un interviu pentru ziare.com.

„Eu nu am lucrat personal în dosar, dar discutând cu colegii, după soluţionarea dosarului, am reţinut că totul a fost o operaţiune de imagine, denunţătorul în cauză venea cu televizunile la poarta Parchetului, arătând că va depune mari cantităţi de probe şi la procurori scotea din plic un articol de ziar. Eu cred că acel dosar ar trebui văzut, să fie prezentate lucrurile în oglindă, ce susţinea public persoană şi ce spunea în faţă procurorului”, a afirmat procurorul general.

Dosarele lui Sebastian Ghiță

În 31 martie, procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe cauţiune, în al patrulea dosar în care acesta este urmărit penal pentru corupţie, cauţiunea fiind stabilită la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentând a zecea parte din averea estimată a parlamentarului.

În aprilie 2016, procurorii DNA Ploieşti au admis cererea deputatului Sebastian Ghiţă de constituire a cauţiunii în limita sumei de 59 milioane de lei, după ce parlamentarul a depus garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparţin unei societăţi comerciale şi opere de artă, toate în valoare de 86 milioane de lei.

În acest al patrulea dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În caz sunt judecaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori de rang înalt din judeţul Prahova, fiind trimişi în judecată procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova.

În acest dosar, un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, în 16 decembrie, cererea fostului deputat de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării „Fără încuviinţarea organului competent”, aceasta fiind una dintre obligaţiile din cadrul controlului judiciar. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de procurorii DNA Ploieşti la Completul de cinci judecători al ICCJ. 

 

Cele mai citite

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă