Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Propun să oferim Ambasadei Italiei un teren, la schimb, cu suprafaţa de 3.000 de metri pătraţi din Parcul Nicolae Iorga

de Iulia Iancu , 11 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 14:12, 11 aprilie 2017
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Propun să oferim Ambasadei Italiei un teren, la schimb, cu suprafaţa de 3.000 de metri pătraţi din Parcul Nicolae Iorga

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune ca Ambasada Italiei să primească o suprafață de teren de aproximativ 3.000 de metri pătrați, în schimbul terenului din Parcul Nicolae Iorga care aparţine, în prezent, instituției şi care a fost scos la vânzare de misiunea diplomatică, pentru suma de 5.525.700 de euro, potrivit News.ro.

Edilul Capitalei a spus că Parcul Nicolae Iorga are aproximativ 9.000 de metri pătraţi, iar o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi este în proprietatea Ambasadei Italiei şi este scoasă la vânzare, restul de 6.000 de metri pătraţi aparţinând municipalităţii şi fiind în patrimoniul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Ce propun eu? Cred că trebuie să discutăm, să oferim posibilitatea unui schimb de terenuri, ceea ce s-a şi solicitat în 2012. Dacă nu se va reuşi un schimb de terenuri, ulterior vom intra în discuţie, în negociere, pentru recuperare. Totuşi, trebuie să avem grijă şi de bugetul Capitalei.

Prioritar ar fi să oferim un teren la schimb, să vedem dacă reprezentanţii Ambasadei ar accepta o altă suprafaţă de teren decât cea din zona de nord, care este ocupată în acest moment. Vom oferi o suprafaţă similară, de 3.000 de metri pătraţi şi sperăm să salvăm acest parc”, a declarat, marţi, primarul Capitalei, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Ambasada Italiei a anunţat, luni, că scoate la licitaţie Parcul Nicolae Iorga din Capitală, aflat pe Calea Victoriei, pentru suma de 5.525.700 de euro. Misiunea diplomatică a subliniat că îşi rezervă dreptul de a efectua vânzarea chiar şi în cazul în care va există o singură ofertă considerată valabilă, conformă şi adecvată, precum şi dreptul de a anula, de a suspenda sau de a revoca procedura de licitaţie în orice etapă, conform legislaţiei în vigoare, se arată în anunţul de licitaţie. Ofertele se pot depune la Biroul Administrativ al Ambasadei Italiei la Bucureşti până la data de 15 mai, ora 12.00.

Comentarii

  • Didos

    11 aprilie 2017 15:16

    Pai, nu prea pricep ! Eu am inteles ca Ambasada Italiei , vrea sa vanda terenul cu pricina ! Hop . si d-na Firea cu nuca-n perete ! Despre ce schimb este vorba doamna? Nu este clar ? Italienii , vor banii , nu schimb de terenuri ! Hi,hi,hi !

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design