20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPrimarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Papa Francisc ar putea face...

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Papa Francisc ar putea face o vizită în România, în 2017. Arhiepiscopia Romano-Catolică neagă această informație: Nimeni nu știe nimic exact

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, vineri, că a avut o întrevedere cu profesorul Alberto Quattrucci, secretar general al Comunităţii Sant`Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif, potrivit Mediafax.

„Aştept cu emoţie şi bucurie această vizită în România şi la Bucureşti a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, aşa cum a fost şi vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România. În prezent, oraşul – fie că vorbim de Capitală sau oricare alt oraş – nu are doar o dimensiune socială, ci şi una spirituală. Este nevoie de punţi de comunicare, de sprijin, pentru că doar împreună vom reuşi să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Avem de altfel o colaborare extraordinară cu Biserica Ortodoxă Română, dar şi cu reprezentanţilor altor comunităţi religioase, pentru că scopul nostru este comun: convieţuirea în pace şi respect”, a afirmat Primarul General al Capitalei.

Cu toate acestea, Francis Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a declarat, vineri, la Digi24, că Nunțiul Apostolic transmite că nu există nicio confirmare pentru 2017 a unei vizite a Papei Francisc în România, iar pentru 2018 nu s-a stabilit încă nimic.

„Poate ar trebui să fac unele clarificări. Tocmai am cerut unele lămuriri atât la Ambasada Sfântului Scaun din România, cât şi chiar la Vatican, unde am un coleg foarte bun, care lucrează în Guvernul Sfântului Scaun. Nimeni nu știe nimic exact. Deci, nu cred că Sfântul Scaun şi-a făcut un nou purtător de cuvânt”, a spus Francis Doboș. „Textual, Nunţiul Apostolic m-a rugat să transmit pentru presa din România: nu există nicio confirmare pentru anul 2017, iar pentru 2018 nu s-a stabit încă nimic”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice. „Primarul poate anunţa orice doreşte, dar nu e anunţat de Sfântul Scaun, deocamdată”, a adăugat el.

„Noi ne dorim cu toții, bineînțeles, această vizită, probabil se va realiza, dar nu e nimic sigur”, a mai spus Francisc Doboș.

Întrebat când devine oficială o vizită a Papei, Francis Doboș a explicat că trebuie să existe invitații de la forurile competente la nivel național. „Din partea episcopilor catolici, invitația a fost lansată deja din toamna anului trecut. Această invitaţie trebuie să existe şi din partea Bisericii Ortodoxe Române, dar şi din partea oficialităților statului, a Preşedinției, cât şi a Guvernului”, a declarat Francisc Doboș.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă