12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPrima săptămână de activitate a noului Executiv a fost analizată de coaliția...

Prima săptămână de activitate a noului Executiv a fost analizată de coaliția PSD-ALDE. Mihai Tudose: Săptămâna viitoare va avea loc rectificarea bugetară. Pot să vă spun că va fi pozitivă. Tăriceanu:

UPDATE 14.48: La finalul discuțiilor, președintele Senatului a anunțat organizarea unor astfel de ședințe săptămânal.

„Am convenit să avem întâlniri săptămânale în care vom stabili o agendă. Lunar vom face și o evaluare a modului în care deciziile în care le-am luat vor fi implementate. Astăzi am discutat câteva chestiuni importante. Prim-ministrul ne-a informat în legătură cu o serie de decizii care au fost luate la nivelul Guvernului, cum ar fi deblocarea a nouă miliarde de lei la Ministerul Trasporturilor, proiectul parteneriatului public-privat, evaluarea pe care urmează să o prezinte ministrul de Finanțe în legătură cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții”, a declarat șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea de până acum a Guvernului Tudose, Tăriceanu a răspuns: „Sunt mulțumit. Observ o preocupare, așa cum e firesc, de a organiza discuții cu toți membrii Guvernului, urmârind o agendă pe care ne-a și prezentat-o, o organizare în modul cum funcționează bugetul. Ne-a informat despre ceea ce urmează să facă în întâlnirile de la Bruxelles.”

13.51: Premierul Mihai Tudose a precizat că „simulările pe problemele delicate, precum impozit pe cifra de afaceri – nu s-a luat nicio decizie. Nu vom aplica nicio suprataxă până când nu va fi dezbatere publică pe așa ceva”, a spus Tudose.

În ceea ce privește Pilonul II, premierul a spus că trebuie să vadă ministrul Muncii „ce se întâmplă cu acel cont”. 

„Tot cu ministrul Muncii am vorbit despre problema burselor, ca să nu mai existe niciun fel de dezbatere”, a mai spus el.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, Mihai Tudose a spus că va fi una pozitivă și că va avea loc săptămâna viitoare.

„Eu cred că vor crește colectările, nu va fi vorba despre dat afară”, a mai spus el.

13.02: A început ședința coaliții de guvernare, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

 Componența delegației de miniștri a fost stabilită de premierul Mihai Tudose. Între cei prezenți se află ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, vicepremierul Florin Ciolacu, dar și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

La ședință, care are loc în biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, mai participă secretarul general al PSD, Marian Neacșu, ministrul Energiei, Toma Petcu, precum și mai mulți lideri ALDE, printre care Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian și Andrei Gerea.


Coaliția PSD-ALDE se va reuni, luni, pentru a evalua prima săptămână de guvernare a noului Executiv. La întâlnire va participa și premierul Mihai Tudose. Discuțiile vor viza și calendarul acțiunilor din programul de guvernare.

 „Luni vom avea o coaliţie în care va fi invitat primul-ministru şi o serie de membri din Cabinet, care va hotărî domnul Tudose, şi vom discuta după prima săptămâna de guvernare, care sunt concluziile lor şi care e calendarul de acţiuni pentru perioada următoare", anunța șeful PSD, joi.


Citește și: EXCLUSIV. Plagiatul lui Mihai Tudose va fi investigat de CNATDCU. Sesizarea ”României libere” a fost acceptată. Verdictul ar putea veni în două luni

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) este obligat să verifice modul în care premierul a dobândit titlul de doctor, suspect de plagiat, după ce dovezile prezentate de „România liberă“ în acest sens au fost considerate oficial valide.


Potrivit Mediafax, premierul Mihai Tudose ar urma să propună Coaliţiei PSD-ALDE un calendar pentru a recupera întârzierile din programul de guvernare, puse pe seama Cabinetului Grindeanu, şi pentru a asigura implementarea măsurilor promise. Totodată, ar urma să se discute despre impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate.

De la desemnarea pentru a funcția de premier, Mihai Tudose preciza că prioritattea sa este implementarea programului de guvernare, care se va face cu un control „politic strict".

Liviu Dragnea a afirmat că premierul va prezenta în fiecare săptămână Coaliţiei PSD-ALDE ce a făcut şi ce urmează să facă.
„În fiecare luni, poate că în această vacanţă de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine şi prezintă coaliţiei ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Aşa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca nişte inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere şi cu testul grilă, suntem nişte colegi", a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că „regula va fi" ca în fiecare zi de vineri să fie transmis liderilor coaliţiei materialul care va fi supus analizei pentru ca discuţia să fie una aplicată.

Ședinţa coaliției este convocată pentru ora 12.00, potrivit unor surse citate de Mediafax. DUpă aceea, premierul Mihai Tudose va pleca la Bruxelles.



 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă