21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportPressOne: Guvernul încearcă să obțină modificarea Legii accesului la informațiile publice

PressOne: Guvernul încearcă să obțină modificarea Legii accesului la informațiile publice

În interiorul Guvernului are loc un proces de consultare ce vizează modificarea faimoasei Legi 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice, anunță vineri site-ul PressOne.

În această activitate de consultare, reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii ar dori chiar abrogarea acestei legi.

Legea 544 / 2001 permite oricărui petent să solicite instituțiilor statului date și informații despre cheltuirea banilor publici, despre contracte, organigrame sau licitații.

Documentul obținut de PressOne este un răspuns pe care oficiali din Ministerul Sănătăţii (MS) îl dau unei adrese din 22 mai 2017 a Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, acesta din urmă fiind iniţiatorul procesului de modificare a legii.

Astfel, un inspector principal şi un farmacist primar din MS propun abrogarea Legii 544/2001. În opinia lor, cetățenii ar abuza de această lege, iar informațiile publice sunt, oricum, disponibile pe site.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă