19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPreşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Afirmația lui Cioloș despre Ordonanța 13 și...

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Afirmația lui Cioloș despre Ordonanța 13 și intrarea în Schengen, o invenție

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinte ALDE, a declarat, joi, că declaraţia fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş potrivit căreia România ar fi avut șanse să intre în acest an în spațiul Schengen dacă nu ar fi fost situația cu Ordonanța 13, este "o invenție" și o afirmație "pur politicianistă".

"Eu cred că este o invenție (afirmația lui Dacian Cioloș — n.r.). O să fiu luni la Bruxelles, unde am programată o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cunosc ambianța la nivelul CE. Atâta vreme cât probabil noi nu vom constata ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare instituit în urmă cu 10 ani, probabil nici despre aderarea la spațiul Schengen nu vom putea vorbi.

Aceste lucruri nu se vor putea realiza anul acesta pentru că cele două probleme sensibile ar deveni subiecte de dezbatere politică în campaniile electorale care urmează în Franța și în Germania. (…) Vă garantez că acest subiect nu va fi pus pe masa discuțiilor la nivelul Comisiei Europene cel puțin anul acesta. Deci, afirmația domnului Cioloș este pur politicianistă", a declarat Tăriceanu la Antena 3.

El a menționat că dorește să-l informeze pe președintele Comisiei Europene despre "problema încălcării drepturilor și libertăților omului" care a fost "complet ocultată".

"Nu în ultimul rând, doresc să-l informez pe președintele Comisiei Europene că această problemă a corupției, care este practic una obsesivă în rândul unora dintre politicienii români care ne reprezintă în străinătate, a făcut să fie complet ocultată o altă problemă gravă, și anume derapajele și excesele unor autorități din România care au încălcat grav drepturile și libertățile cetățenilor și acest lucru nu este deloc analizat în raportul CE în cazul MCV.

Cred că este de obligația mea să-i aduc la cunoștință aceste probleme, bineînțeles ceea ce s-a întâmplat cu acțiunea DNA în cazul anchetării Guvernului este numai punctul final al unui lung șir de abuzuri care s-au petrecut în România și de care este bine ca înalți oficiali ai CE să fie informați", a adăugat Tăriceanu.

Fostul premier Dacian Cioloș a susținut, joi, la Cluj-Napoca, la Facultatea de Studii Europene a Universității "Babeș-Bolyai", că România ar fi avut șanse să intre în acest an în spațiul Schengen, cel puțin din punct de vedere al bazelor aeroportuare, dacă nu ar fi fost situația creată de OUG nr. 13.

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă