10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele PSD, Liviu Dragnea: Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE. Nu este...

Președintele PSD, Liviu Dragnea: Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE. Nu este o zi fericită pentru mine, după ce l-am ascultat pe Grindeanu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a luat cuvântul în plenul Parlamentului, unde se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, precizând că „nu este o zi fericită pentru el, după ce l-a ascultat pe Sorin Grindeanu”.

„Lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD-ALDE, așa cum am votat-o în decembrie”, a spus Dragnea, iar declarațiile au fost aplaudate.

Am ales să fim sinceri și cu partidul, dar mai ales cu românii, cu cei cărora le-am făcut promisiuni. Nu a fost totul în regulă. Premierul și Guvernul nu au performat așa cum au promis. Nu a mers rău, a mers binișor. Dar pentru noi, binișorul nu a fost de ajuns. Pentru noi, energia premierului nu a fost așa cum ne așteptam cu toții. Oamenii au votat cu încredere pentru că vor să ardă mai multe etape. Dacă lăsam lucrurile așa, ne-am fi păcălit și pe noi, și pe români, și pe Sorin Grindeanu. Nu se aștepta nimeni ca Grindeanu să acționeze cu rea-credință. Nu cred că există vreun membru cinstit și onest care să oscileze între interesul unui grup privat și cel al țării și partidului.

Am devenit președinte al PSD într-un moment dificil, după eșecul USL, după eșecul la alegeril din 2014, după demisia Guvernului, iar partidul nostru era demoralizat. Eșecurile repetate au avut niște cauze, dar cele mai importante au fost trădarea și intervenția continuă a unui sistem care nu se obișnuiște cu ideea că România este un sistem democrat. Noi toți am hotărât că nu vom repeta eșecurile trecutului. Am decis împreună că nu vom mai intra în jocuri complicate și obscure. De aceea, am renunțat la alianța toxică cu UNPR și că vom câștiga alegerile pe propriile noastre puteri”, a spus șeful PSD.

„Puteam să stăm liniștiți și să ne facem că supraveghem premierul și Guvernul și ei pretindă că guvernează. Azi, cei care s-au încuiat pe dinăuntru în Guvern spun că Liviu Dragnea e autoritar. Ieri, colegi de-ai noștri au fost chemați la DNA așa, de imagine. Altul a fost luat cu mascații de acasă. Am crezut că Sorin Grindeanu e cea mai bună soluție pentru noi, la acel moment. Din păcate, se agață de scaun în cel mai ilegitim mod. A ajuns acolo pentru că cele două partide i-au acordat un vot de încredere. Aceleași partide care i-au retras sprijinul. La toate întâlnirile nocturne la care ați fost, cei câțiva colegi, despre ce ați discutat? Despre funcții, despre dregătorii și despre câteva afaceri. La toate întâlnirile nocturne s-au promis lucruri irealizabile. Cu toții am dorit programul care aduce prosperitate românilor. Vă cer să votați moțiunea aceasta care ne doare pe toți”.

Conflictul politic care a condus la moțiunea de cenzură a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, ceare au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă