19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele României, Klaus Iohannis, la summitul PPE de la Malta: România nu...

Președintele României, Klaus Iohannis, la summitul PPE de la Malta: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze

UPDATE 13.30: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze, a declarat, joi, președintele României, Klaus Iohannis, la Malta.

"România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare sau a vitezelor multiple care conduc la riscul creșterii divizării social-economice între statele membre. Noi nu vedem aceste scenarii ca instrumente pentru adâncirea cooperării între state membre, mai ales când UE este deja confruntată cu divizarea", a spus șeful statului, în discursul rostit în cadrul Congresului PPE din Malta.


Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi, la Summitul Partidului Popular European (PPE), care are loc la Valletta, în Republica Malta, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului va susține o alocuțiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1.500 de persoane, printre care se numără prim-miniștri și șefi de stat ai țărilor membre UE, dar și președinți ai instituțiilor europene. De asemenea, șeful statului va participa și la Summitul PPE în format extins, unde principalele teme de discuție vor fi Balcanii de Vest și Brexit-ul.

În marja Summitului PPE, președintele Iohannis va avea o întâlnire cu prim-ministrul maltez, Joseph Muscat, discuțiile vizând subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar și relațiile bilaterale dintre România și Malta.

Totodată, șeful statului va avea o întâlnire și cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

"Discuțiile vor viza cu precădere perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum și parcursul european al Ucrainei", arată Administrația Prezidențială.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă