Președintele României, Klaus Iohannis, la summitul PPE de la Malta: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze

de Iulia Iancu , 30 martie 2017 - stire actualizata la ora 16:43, 30 martie 2017
Președintele României, Klaus Iohannis, la summitul PPE de la Malta: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze

UPDATE 13.30: România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare și nici o Europă cu mai multe viteze, a declarat, joi, președintele României, Klaus Iohannis, la Malta.

"România nu susține o Uniune Europeană a cercurilor concentrice de integrare sau a vitezelor multiple care conduc la riscul creșterii divizării social-economice între statele membre. Noi nu vedem aceste scenarii ca instrumente pentru adâncirea cooperării între state membre, mai ales când UE este deja confruntată cu divizarea", a spus șeful statului, în discursul rostit în cadrul Congresului PPE din Malta.


Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi, la Summitul Partidului Popular European (PPE), care are loc la Valletta, în Republica Malta, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului va susține o alocuțiune în cadrul celei de-a doua sesiuni a Congresului PPE, la care participă aproximativ 1.500 de persoane, printre care se numără prim-miniștri și șefi de stat ai țărilor membre UE, dar și președinți ai instituțiilor europene. De asemenea, șeful statului va participa și la Summitul PPE în format extins, unde principalele teme de discuție vor fi Balcanii de Vest și Brexit-ul.

În marja Summitului PPE, președintele Iohannis va avea o întâlnire cu prim-ministrul maltez, Joseph Muscat, discuțiile vizând subiecte de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, Brexit-ul, dar și relațiile bilaterale dintre România și Malta.

Totodată, șeful statului va avea o întâlnire și cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

"Discuțiile vor viza cu precădere perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum și parcursul european al Ucrainei", arată Administrația Prezidențială.

Comentarii

 • O exprimare mai concreta?!Ca mereu ne lasi in ceata.

  30 martie 2017 16:16
 • Nikis

  30 martie 2017 13:48

  În ce calitate merge acolo? E cumva membru de partid?

  raspunde comentariului
  • Un prost

   30 martie 2017 18:21

   Mai OMULE tu nu intelegi ca EL acolo merge in calitate de MEMBRU .........Atat .........MEMBRU si .....atat .....Ce nu sti ce aia MEMBRU !!!!!!!?

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design