22.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis: Noul program de guvernare nu are dreptul să contravină...

Președintele Klaus Iohannis: Noul program de guvernare nu are dreptul să contravină cerinţelor de predictibilitate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că stabilitatea şi predictibilitatea sunt cele mai importante cerinţe ale mediului de afaceri şi niciun program de guvernare nu are dreptul să contravină acestor cerinţe, potrivit Mediafax.

„În cadrul programului destinat proiectul de ţară, am avut o largă dezbatere cu oameni de afaceri din toate domeniile, români şi străini, reprezentând firme mari sau întreprinderi mici şi mijlocii. Toţi au arătat că stabilitatea şi predictibilitatea sunt, în mod constant, cerinţele cele mai importante pentru mediul economic. Astfel că niciun program de guvernare nu are dreptul să contravină acestor cerinţe”, a transmis Klaus Iohanis, mesajul său fiind rostit de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Preşedintele României s-a referit şi la situaţia bugetului de stat în contextul schimbării programului de guvernare, care, în opinia sa, „nu oferă deloc semne de încredere şi linişte”. „Execuţia bugetară pe primele şase luni consemnează serioase probleme, având încasări cu aproape 6 miliarde de lei sub nivelul programat şi un deficit bugetar de 4,4 miliarde de lei doar în luna iunie. Schimbarea programului de guvernare nu oferă deloc semne de încredere şi linişte”, a mai transmis Klaus Iohannis.

„Atrag atenţia Guvernului că o asemenea relaţie între stat şi mediul de afaceri poate pune în pericol stabilitatea economiei. Este esenţial ca partenerii sociali să se aşeze la masa dialogului”, a mai transmis preşedintele României.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – CNIPMMR – a lansat, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Bucureşti, cea de-a 15-a ediţie a Cărţii Albe a IMM-urilor din România, lucrare care sintetizează statistic situaţia la zi a sectorului IMM. Potrivit unui sondaj prezentat cu această ocazie, concurenţa neloială, birocraţia şi accesul dificil la finanţare sunt, în ordine, cele mai stringente probleme cu care se confruntă întreprinzătorii, mai mult de o treime din ei considerând că mediul de afaceri este „stânjenitor”.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă