8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis, nemulțumit de activitatea Ministerului Apărării: Suntem foarte târziu în...

Președintele Klaus Iohannis, nemulțumit de activitatea Ministerului Apărării: Suntem foarte târziu în anul fiscal. Ar fi trebuit să ia toate măsurile pentru a se încadra în cheltuirea cu folos a sumelor pentru Apărare

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de activitatea ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu, căruia i-a cerut să grăbească achizițiile în domeniul Apărării, potrivit B1.ro.

„Recunosc că suntem deja foarte târziu în anul fiscal şi ar trebui ca Ministerul Apărării să ia toate măsurile pentru a se încadra în cheltuierea cu folos, nu oricum, a acestor sume importante", a răspuns președintele Klaus Iohannis când a fost întrebat despre cheltuirea sumei de 2% din PIB pentru Apărare, conform stiripesurse.ro.



 

 

Președintele a mai precizat că aceste cheltuite sunt foarte bine planificate, dar că Ministerul Apărării trebuie să înceapă să le pună în practică.

„Pe ce trebuie să se concentreze în acest an este foarte clar. Există toate aprobările necesare ca aceste achiziţii să fie făcute de Ministerul Apărării în condiţii bune. O să avem grijă să discutăm şi să aprobăm aceste planuri imediat ce ne sunt prezentate", a mai spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarațiile, sâmbătă, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica'', la exerciţiul militar multinaţional Saber Guardian 2017.



 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă