20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis, replică pentru premierul Sorin Grindeanu, privind un pact de...

Președintele Klaus Iohannis, replică pentru premierul Sorin Grindeanu, privind un pact de coabitare cu PSD: Nu există și nu a existat niciodată un asemenea act și nici nu sunt interesat

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la Cotroceni, că nu este interesat deloc de un pact de coabitare cu PSD, în contextul în care, joi, și premierul Sorin Grindeanu a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu este nevoie de "hârtii ca să știm ce atribuții constituționale avem fiecare".

"Nu există și nu a existat niciodată un decret de coabitare. Nu sunt interesat deloc de un asemenea aranjament", a declarat președintele Klaus Iohannis.  

Premierul Sorin Grindeanu susține că între Guvern și președintele Klaus Iohannis nu există și nu va exista un pact de coabitare, întrucât este „doar o hârtie”, care „nu a ferit România de scandaluri permanente”.

„Un <<pact de coabitare>> e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf și îndesat, experiența unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern și Președinție. Existența lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există și nu va exista niciun pact de coabitare între mine și președintele Iohannis. Nu avem nevoie de hârtii ca să știm ce atribuții constituționale avem și ce trebuie să facă instituțiile pe care le reprezentăm”, a scris șeful Executivului, joi, pe Facebook.

Cu toate acestea, premierul susține că Executivul va avea „o colaborare corectă” cu Administrația Prezidențială, pe teme de interes major.

„Asta nu înseamnă că nu voi avea o colaborare corectă cu Administrația prezidențială pe temele de interes major pentru România, așa cum este acum subiectul Europei cu două viteze. Și este normal să fie așa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenții să avem să fim ascultați la Bruxelles?!”, a mai spus el.

 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă