9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportFOTO + VIDEO. Președintele Iohannis, la Centrul administrativ "Mihail Kogălniceanu": Putem să...

FOTO + VIDEO. Președintele Iohannis, la Centrul administrativ “Mihail Kogălniceanu”: Putem să fim bucuroși și mândri că avem această bază militară

UPDATE 13.10: "Colaborăm foarte bine cu americanii și cu britanicii, iar aceștia, la rândul lor, au afirmat că au fost bine primiți și se integrează foarte bine. Am văzut foarte multe dotări. Putem să fim bucuroși și mândri că avem această bază de la Kogălniceanu.

Militarii să calculeze de câte avioane au nevoie, dar am discutat despre aceste lucruri în CSAT și am menționat că este nevoie de mai multe aeronave performante", a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Întrebat cum evaluează primele zile de activitate ale Guvernului Tudose, Klaus Iohannis a declarat "să îi lăsăm să lucreze și abia apoi putem să discutăm". În același timp a declarat, în privința achiziționării de corvete, președintele României a declarat că ministerul Apărării va lua o decizie în acest sens.

"Va trebui să aflăm de la ministerul Apărării cum își vor împărți banii. Acest plan de achiziții a fost pe ordinea de zi a CSAT acum o săptămână. Nu a îndeplinit condițiile și a fost retras, dar vor reveni și vom ști atunci.", a mai adăugat Iohannis.

De asemenea, președintele Iohannis a declarat, joi, că a discutat atât cu cabinetul Grindeanu cât și cu Guvernul condus de Mihai Tudose, promițând că vor face tot ceea ce este necesar pentru a demara în timp utili achizițiile" pentru armata română, pentru a se atinge bugetul de 2% din PIB.

"Este o chestiune pe care am discutat-o și cu guvernul dinainte, și cu guvernul actual. Toți au promis că vor face tot ce e necesar pentru a demara din  timp util achizițiile. Aștept să se întâmple", a comentat șeful statului.

 

UPDATE 11.06: Președintele Iohannis a ajuns la Mihail Kogălniceanu.


Președintele Klaus Iohannis va vizita, joi, Centrul administrativ "Mihail Kogălniceanu" din județul Constanța, unde se va întâlni cu președintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, și cu piloții români și englezi care asigură misiunea de Poliție Aeriană Întărită, potrivit Administrației Prezidențiale.

După un ceremonial militar, șeful statului are programată o întâlnire cu generalul Petr Pavel. Ulterior, va vizita centrul și se va întâlni cu piloții români și englezi care asigură misiunea de Poliție Aeriană Întărită. La finalul vizitei va avea loc un exercițiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16 și Eurofighter Typhoon.

Președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel, efectuează o vizită oficială în România, de joi până sâmbătă, la invitația generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Sâmbătă, președintele Iohannis va participa, în Poligonul Cincu, la exercițiul multinațional militar întrunit cu trupe în teren și trageri de luptă "Saber Guardian 2017". La acest exercițiu participă peste 25.000 de militari și peste 2.000 de mijloace tehnice.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...

Cum a evoluat participarea femeilor din România în economie, în ultimii 20 de ani

În ultimii 20 de ani, în România a crescut ponderea femeilor în structura populației ocupate și în funcțiile de conducere, conform Monitorului Social, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă