VIDEO Președintele Iohannis a acceptat propunerile controversate ale PSD pentru cele trei fotolii de ministru. Reacția lui Liviu Dragnea

de Iulia Iancu , 17 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 21:30, 17 octombrie 2017
Președintele Iohannis a acceptat propunerile controversate ale PSD pentru cele trei fotolii de ministru

Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerile de miniștri înaintate, luni, de premierul Mihai Tudose. Șeful statului a luat act de demisiile Rovanei Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc, semnând decretele pentru numirea lui Paul Stănescu ca ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe ca ministru al Transporturilor și Marius Nica în funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.


UPDATE 19,35: Cei trei noi miniștri, Paul Stănescu, Felix Stroe și Marius Nica au depus jurământul la Palatul Cotroceni, marți seară, în fața președintelui Iohannis. 

Primul care a depus jurământul a fost și cel mai controversat - Paul Stănescu.

Șeful statului nu a făcut nicio declarație la acest moment.


UPDATE 15.40: Liviu Dragnea este încântat că președintele Iohannis a acceptat propunerile PSD pentru cele trei portofolii ministeriale. "Nu am avut emoții, nici eu, nici colegii nominalizați. Sunt bine pregătiți. Nu, nu merg la ceremonie", a declarat șeful social-democraților.  

Totodată, Dragnea a spus că nu știe dacă președintele a cerut informații suplimentare despre cei trei miniștri. ”Habar nu am dacă a cerut, dar nu poți să ceri decât detalii constituționale”, a mai spus Liviu Dragnea.

"Nu mi-a cerut nimeni demisia, este o minciună", a replicat Dragnea, după ce jurnaliștii l-au întrebat dacă informația potrivit căreia Tudose i-ar fi cerut demisia este adevărată.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc marți, 17 septembrie, la ora 19:30, la Palatul Cotroceni.

Premierul Mihai Tudose i-a trimis, în cursul zilei de luni, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a trei noi miniştri, după ce liderii social-democraţi au votat, vineri, ca Paul Stănescu să preia funcţiile de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe să preia ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, şi Marius Nica să preia ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb.

Cine sunt noii miniștri din Guvernul Tudose

Marius Nica a mai fost ministru al Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie Nica a fost numit secretar general în acelaşi minister. De asemena, Nica este un apropiat al Rovanei Plumb, lucrând, o perioadă, drept consilier al ministrului Fondurilor Europene. 

Felix Stroe, votat de colegii săi pesediști pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, este un apropiat al lui Liviu Dragnea și un important susținător al șefului PSD. 

În timpul crizei politice din iunie, care a dus la căderea guvernului Grindeanu, Felix Stroe s-a plasat de partea lui Liviu Dragnea, condamnând acţiunile lui Sorin Grindeanu şi Victor Ponta. Organizaţia Constanţa a PSD a transmis atunci o declaraţie semnată de preşedintele Felix Stroe.

“Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativă de preluare prin forţă a puterii executive a statului. PSD condamnă categoric tentativă ilegitimă a celor doi foşti membri ai partidului, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acţiuni ilegitime, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat şi nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice.

Forurile statutare de conducere ale partidului nu i-au mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acţiuni ilegitime, ceea ce înseamnă că cei doi acţionează strict în nume propriu, având întreagă răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, a declarat Stroe.

Conform Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație, “Felix Stroe, născut în 1955, este încă un cetățean român care a primit cetățenia Moldovei, decretul fiind semnat pe 21 noiembrie 2011 de către președintele interimar de atunci, Marian Lupu. Din CV-ul lui Stroe putem afla că acesta a fost ofițer activ în cadrul Marinei Militare iar cinci ani comandant pe nave de război.

În perioada 2000-2003, a fost viceprimar a municipiului Constanța și consilier local în același oraș iar de la 1 aprilie 2003 Director General al Societății Comerciale RAJA S.A., fosta regie județeană de apă. Alături de omul de afaceri Ion Dumitrache, Stroe controlează compania 2X1 Holding Cap Midia Shipyard SA, un șantier naval în localitatea Năvodari unde sunt reparate și navele Forțelor Navale Române.

În Republica Moldova, Felix Stroe figurează ca director la compania RAJA SRL, înregistrată pe 3 februarie 2011 în Gagăuzia, orașul Comrat (ca fondator apare RAJA SA, administrată de Stelian Budeș). Din 2012, compania este furnizor de apă în regiunea Comrat. Tot din 2012, Stroe este și cetățean de onoare al Comratului. Primarul din Comrat, Serghei Anastasov, afirmă că, în Comrat, nu mai activează RAJA SRL iar Felix Stroe e plecat la Constanța și revine mai rar prin Comrat”, scrie jurnalistul de investigaţii. 

Potrivit unei declaraţii de avere din 2012, Felix Stroe deţinea la acel moment nouă terenuri în judeţele Buzău şi Constanţa - două moştenite, şapte cumpărate - care însumau peste 90 de hectare. Împreună cu soţia, Stroe a edificat două case, una în Constanţa şi una în judeţul Buzău. Stroe era acţionar la 17 companii, acţiuni care la vremea respectivă valorau împreună aproximativ 600.000 de lei. De la una dintre aceste companii, Felix Stroe avea de încasat circa 407.000 lei.
Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, un alt apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost preşedintele Consiliului Județean Olt timp de opt ani, iar din 2016 e senator. El şi-a impus şi fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stănescu, fiind deputat, iar soţia să a ajuns din profesor la Şcoală generală Vişina consilier la Ministerul Educaţiei. Familia Stănescu e reprezentată la nivel politic şi de tatăl celor doi fraţi parlamentari, care a fost primar PSD în comună Vişina până la 75 de ani.

Controversele legate de vicepreședintele PSD nu se opresc aici. În 2006, Stănescu a înființat o firmă, Olt Lacta Prod SRL, în 2006, împreună cu doi israelieni. Unul este Moshe Agavi, care a reprezentat niște companii off shore în România, printre care Seven Hills, ce se ocupa de afacerile imobiliare ale magnatului israelian Benny Steinmetz, scrie jurnalistul Cătălin Prisacariu.

Așa a ajuns într-un dosar DNA ca „grup infracțional”, pe lângă Truică Remus, Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz și alte persoane, cu scopul „dobândirii întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici”. 

 

Loading...

Comentarii

 • ioan

  18 octombrie 2017 9:50

  Trist ca nu a reactionat, insa ca batalia sa fie castigata trebuie sa faci unele sacrificii care par greu de inghitit. Eu cred ca tot circul acesta este doar diversiune menita sa distraga atentia de la jaful organizat in care gruparea infractionala actioneaza de pe fotoliile de oameni corecti. Aceasta manevra cu remanierea a ofost o incercare de a pusca doi iepuri dintr-un foc. Unul de a se debarasa si a pune deoparte oameni compromisi care au infaptuit ilegalitati. acestia sunt vulnerabili deoarece cunosc detalii. al doilea a fost practic o capcana intinsa presedintelui de a fi gasit vinovat, chipurile ca blocheaza progresul si infaptuirea minunatului program de guvernare. pai sa inlocuiesti un rau cun unul si mai rau este clar o manevra premeditata de psd. de indata ce iohanis ar fi refuzat numirea psd ar fi declansat procedura de inlocuire a suspendare a presedintelui. si daca ar fi fost o suspendare temporara ar fi fost sufucient pt psa ca sa schimbe piesele din administratie si sa treaca legi care sa le faca imposibil de atins vreodata pozitiile lor. practic isi creau o imunitate perpetua si irevocabila.din fericire Iohanis a simtit capcana si a evitat-o. este precum un joc de sah. pana acum psd era cu 2-3 mutari in fata insa mai nou opinia publica si inca cateva institutii publice mai rezista. cred ca si poporul ar trebui sa deschida ochi mai tare si sa impiedicam instalarea unei dictaturi psd in Romania. TREZESTE-TE ROMANIA !!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  18 octombrie 2017 9:40

  POSTAREA MEA ,,CATRE FORTELE DEMOCRATE DIN ROMANIA,,, DORESC SA FIE CITITA DE CARTIANU.

  raspunde comentariului
 • Mofu

  18 octombrie 2017 4:08

  Oameni de calitate morala nu prea mai găsești în tara

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  17 octombrie 2017 21:46

  Șeful statului capră a declarat bukuros.. Eu ung orificial pe oricine sau orice numai să nu se numească Scheide. Mă bukur profund că pizderii au înțeles care ecce poziția mea strategică și nu au făcut iar o propunere indecentă

  raspunde comentariului
 • daca as fi eu Liviu Dragnea sau Calin Popescu Tariceanu...

  17 octombrie 2017 20:10

  ...nici eu nu m-as fi dus la Cotroceni in seara asta...Cand se investeste guvernul, presedintele tarii nu ofera plicuri cu bani celor prezenti...Atunci, la ce sa ma fi dus?!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  17 octombrie 2017 18:56

  CATRE FORTELE DEMOCRATE DIN ROMANIA, daca exista, si cate exista. PUNCTUL 1. Eu am incredere totala in jurnalisti Sabin Orcan, Grigore Cartianu, Sabin Gherman, Catalin Prisacariu, Andreea Pora, in oameni politici Traian Basescu, Mihai Neamtu, Emil Boc,Theodor Paleologu, Eugen Tomac, Mona Musca, si ,,in altii Monica Macovei, Catalin Avramescu. PUNCTUL 2. Jurnalistii de incredere de la punctual 1, ajutandu-se reciproc, pot intocmi trei tabele ample si separateTj pt jurnalisti, Tp pt politicieni si Ta pt ,,si altii. Timp de 10-14 zile, jurnalistii inscrisi deja pe Tj, contacteaza telefonic cate doi jurnalisti de mare incredere din fiecare municipiu, pe care ii pune in tema si ii instruiesc, cum sa intocmeasca cele trei tabele Tj, Tp si Ta pt fiecare judet in parte. Punctul 3. Dupa o luna de la declansarea actiunii ,,PATRIA, intr-o zi de duminica, va avea loc o adunare pe tara, a tuturor ziaristilor patrioti inscrisi pe Tj. Intalnirea se va desfasura intr-o locatie fixata de comun acord. La italnirea respectiva se hotaraste infiintarea unui post de televiziune ,,PATRIA, a unui ziar cotidian ,,PATRIA si a unui partid politic ,,PATRIA, pe baza de actionariat voluntar si eventual cu sprijin din partea COMISIEI EUROPENE. Punctul 4. Partidul, ori Asociatia, sau Gruparea ,,PATRIA isi propune urmatorul ,,OBIECTIV ZERO sa uneasca toate formatiunile democrate in ,,ALIANTA NATIONALA DEMOCRATA si, la toate alegerile viitoare, sa inscriem pe locurile eligibile numai candidati patrioti si competenti.

  raspunde comentariului
 • un roman

  17 octombrie 2017 17:59

  Dece toate minciunile poartal aceeasi sigla ? Raspuns corect puscariasul ORBAN ,slugile PNL-iste si fituica R.L

  raspunde comentariului
  • DG Chmilevschi

   17 octombrie 2017 21:42

   un roman trollica, ai primit ceva pentru postare, sau faci munca voluntara in folosul PSD? doar daca esti destul de fraier

   raspunde comentariului
 • Schimbari?

  17 octombrie 2017 17:07

  Doua surori patate si un cuc sunt la schimb cu "Trei frati patati". Ca asa-i la pesede. Si la alde. Distrugerea continua!

  raspunde comentariului
 • intrebare

  17 octombrie 2017 15:55

  care o fi fost mai mare in grad cand ereau colegi acoperiti.....johanu sau tudose.

  raspunde comentariului
  • @ Intrebare

   17 octombrie 2017 17:11

   Este de fapt una impertinenta! In primul rand, fa bine si nu-ti permite sa pocesti numele Presedintelui tarii. In al doilea rand, Presedintele nu este membru psd si nici alde. Acolo sunt acoperitii neamului, intre alesi. Poate voiai sa intrebi de Dragnea? Oricum, adreseaza-te stii tu cui, se pare ca pe acolo te invartesti!

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design