Președintele Iohannis, despre măsurile economice anunțate de Guvernul Tudose: Avem nevoie de stabilitate și de predictibilitate. Schimbările frecvente de abordare nu fac bine nimănui

de Roxana Petre , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 18:08, 15 iulie 2017
Președintele Iohannis, despre măsurile economice anunțate de Guvernul Tudose: Avem nevoie de stabilitate și de predictibilitate. Schimbările frecvente de abordare nu fac bine nimănui

 Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că este necesar ca mediul de afaceri și cetățenii să știe ce planuri fiscale are statul. Precizările vin în contextul măsurilor economice anunțate de Executivul condus de Mihai Tudose.

„Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui, nemaivorbind de faptul că ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt", a spus Iohannis, subliniind că mediul de afaceri și „omul simplu” vor să știe ce dorește statul să facă și cum va pune în practică schimbările.

Totodată, președintele Iohannis a atras atenţia că aceste obiective nu pot fi atinse prin „măsuri nepregătite sau slab pregătite".


Citește și:  Cod roșu în economie. Cele mai toxice măsuri din noul program economic al lui Dragnea | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

Așa cum oamenii de afaceri se temeau că se va întâmpla, Guvernul a anunţat că va introduce o serie de taxe și va majora unele dintre cele existente, pentru a strânge mai mulţi bani la buget. Efectele ar putea fi însă contrare, dinamitând o economie care nu e atât de puternică cum pare.

„Predictibilitate, stabilitate, acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze", a subliniat președintele.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design