23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportŞefa CSM, Mariana Ghena, a refuzat o întâlnire între judecători şi ministrul...

Şefa CSM, Mariana Ghena, a refuzat o întâlnire între judecători şi ministrul Tudorel Toader

Cinci judecători au solicitat preşedintelui Consiliului să organizeze o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema legilor justiţiei, însă, Mariana Ghena a refuzat întâlnirea, precizând că solicitarea ar trebui adresată plenului, potrivit Mediafax.

"În cursul zilei de ieri, 4.10.2017, orele 15,00, doamnele judecător Simona Marc, Lia Savonea, Nicoleta Tint, Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au solicitat doamnei preşedinte sa accepte organizarea unei întâlniri a Secţiei pentru judecători cu domnul Tudorel Toader, ministrul justitiei, in data de 5.10.2017 de la orele 13.00 la sediul Consiliului, menţionând ca domnul ministru si-a exprimat deja disponibilitatea de a participa la aceasta întâlnire", transmite purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc.

Cei cinci judecători au invocat "necesitatea menţinerii unui dialog interinstituţional pentru armonizarea viziunii iniţiatorului proiectului de act normativ vizând legile justiţiei cu observaţiile judecătorilor".

"Răspunzând acestei solicitări, Preşedintele CSM, doamna judecător Mariana Ghena, şi-a exprimat întreaga disponibilitate de a da curs solicitărilor de eficientizare a dialogului instituţional şi interinstitutional, ca premisa a unei colaborări deschise, care sa corespundă obiectivelor instituţionale.

Cu toate acestea, Preşedintele CSM a subliniat ca, în contextul în care Plenul CSM s-a exprimat asupra Proiectului de act normativ prin Hot. Nr. 974/2017 conţinând avizul negativ, Preşedintele CSM nu se poate substitui Plenului iar solicitarea de dialog trebuie adresata şi comunicată tuturor membrilor CSM iar nu doar membrilor Secţiei pentru judecători, astfel încât CSM, ca organ colegial de decizie, sa se exprime în cadrul procedurilor prevăzute de lege şi regulamente, iar decizia astfel rezultata sa fie valorificata instituţional", mai precizează Lucaciuc.

Astfel, precizează CSM, joi nu va fi nicio întâlnire oficială între Secţia pentru judecători şi ministrul Justiţiei

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă