7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFOTO+VIDEO. Premierul Mihai Tudose, prima vizită de lucru la Chișinău, la o...

FOTO+VIDEO. Premierul Mihai Tudose, prima vizită de lucru la Chișinău, la o zi după adoptarea unor modificări controversate ale legii electorale. Pavel Filip: Republica Moldova știe care îi sunt adevărații prieteni și care îi este adevăratul drum

UPDATE 17.20: Premierul României, Mihai Tudose, a avut, vineri după-amiază, o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, informează Agerpres.

Șeful Executivului, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului de la București, și președintele legislativului de la Chișinău au discutat, timp de aproape o oră, în spatele ușilor închise. Ulterior, primul-ministru a semnat în Cartea de onoare, după care a mers în plenul Parlamentului moldovean pentru a-i saluta pe deputați. 

Întâlnirile de la Parlament au constituit ultima etapă din vizita întreprinsă, vineri, de Mihai Tudose la Chișinău. El a mai avut o întâlnire cu premierul Pavel Filip, iar apoi a participat la ceremonia de înmânare a cheilor pentru 96 de microbuze școlare donate de Guvernul României autorităților moldovene.

14.20: Premierul Mihai Tudose: România va rămâne un avocat al Republicii Moldova pe plan internațional

UPDATE 14.00: Mihai Tudose, la Chișinău: Schimbarea sistemului de alegeri în Republica Moldova este un drept al Parlamentului

UPDATE 11.52: "România va susține, în continuare, Guvernul Republicii Moldova, prin tot ceea ce face această instituție pentru cetățean. Am stabilit o ședință comuncă, de Guvern, în toamnă, la Guvern și ședințe lunare pentru a impulsiona proiectele comune. Rămânem avocații intereselor internaționale ale Moldovei. Suntem angajați în efortul comun cu Moldova", a declarat și premierul Mihai Tudose.

UPDATE 11.43: "Vizita dumneavoastră despre relația specială pe care Republica Moldova o are cu România, este o relație mult mai profundă pentru că vorbim aceeași limbă și avem aceeași cultură. Am reușit să avem un dialog foarte deschis, sincer și prietenos. Avem foarte multe proiecte comune pe care dorim să le continuăm.

În pofida unor declarații tari făcute de anumiți oficiali de la Chișinău, Republica Moldova știe care îi sunt adevărații prieteni și care îi este adevăratul drum. Acest drum este spre Europa. România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Ne bucurăm că tot mai multe investiții românești vin în Republica Moldova.", a declarat Pavel Filip.

 

UPDATE 11.40: Premierul Tudose a ajuns la Chișinău. 

 

Urmează conferința de presă comună a lui Mihai Tudose și Pavel Filip. 


Premierul României, Mihai Tudose, va face o vizită de lucru, la Chișinău, unde se va întâlni cu omologul său, Pavel Filip, dar și cu președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, potrivit News.ro.

Tudose și Filip se vor întâlni la ora 10.00, la sediul Executivului din Guvern, așa cum se precizează în agenda premierului României. Imediat după această întrevedere, urmează convorbiri în plenul celor două delegaţii guvernamentale. La ora 11.25, Mihai Tudose şi Pavel Filip vor susţine o conferinţă de presă comună, apoi șeful Executivului român va participa la ceremonia de donare a 96 de microbuze şcolare acordate de Guvernul României autorităţilor din Republica Moldova.

Această nu este prima donație din partea României către Republica Moldova. Recent, Guvernul de la București a alocat fonduri pentru renovarea grădiniței din Sadova, satul natal al președintelui Igor Dodon din raionul Călărași, relatează portalul Unimedia.info.

Tot vineri, premierul Tudose va fi prezent, la ora 13.00, la un dejun de lucru, după care Tudose se întâlneşte, de la ora 15.00, cu preşedintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu. Tudose nu are programată o întrevedere cu preşedintele pro-rus al Moldovei, Igor Dodon.

Această întâlnire dintre cei doi șefi de Guvern a fost programată încă din luna iunie, când, Tudose a purtat o discuție telefonică cu premierul Republicii Moldova, care l-a și felicitat pentru numirea în funcție. 

"Sunt sigur că şi pe viitor vom menţine un dialog activ şi ne vom bucura de tot suportul României şi al dvs. personal în realizarea priorităţilor agendei bilaterale şi a obiectivelor majore de modernizare şi integrare europeană a Republicii Moldova”, se arăta într-un mesaj semnat de premierul de la Chişinău.



Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, joi proiectul privind sistemul electoral mixt, informează presa de la Chișinău. După modificarea sistemului de vot, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, la fel ca în prezent, iar ceilalți 51 vor fi aleși în circumscripții uninominale.


 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă