Premierul Tudose îl laudă pe Ion Iliescu: Sunt foarte multe de învățat de la el. A fost un om extraordinar pentru timpul acela

de Roxana Petre , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 20:46, 11 august 2017
Premierul Tudose îl laudă pe Ion Iliescu: Sunt foarte multe de învățat de la el. A fost un om extraordinar pentru timpul acela

Premierul Mihai Tudose a afirmat, într-un interviu acordat Realitatea TV, că Ion Iliescu, a fost „un om extraordinar” pentru perioada în care a fost președinte al României, chiar dacă nu a fost perfect.

„Am fost contemporan cu toți. Foarte multe de învățat de la el. A fost un om extraordinar pentru timpul acela, un om echilibrat, corect, respectat. Poate nu a fost perfect, dar pentru acele timpuri, cu acea mentalitate, nu știu dacă România suporta un șoc atunci. Am avut de învățat de la el pe anumite zone extraordinar de mult”, a spus Mihai Tudose.

El a continuat dând exemplul unui fost ambasador al României.

„Dau un alt exemplu, un om despre care s-a vorbit de multe ori fals, domnul Liviu Gherman. Un om care a purtat o etichetă de dreaptă cât a fost ambasadorul României la Paris, era un om capabil să facă pentru România niște lucruri care nu prea le ieșeau altor misiuni diplomatice. Făcea lucrurile cu modestie și cu bun simț", a mai spus Mihai Tudose.

Totodată, șeful Executivului a opinat că politicienii de astăzi trebuie să ia exemplul celor de acum 100 de ani, care după Bătălia de la Mărășești s-au unit pentru binele României. 

„Duminica trecută, la Focșani, a fost un eveniment extraordinar - Centenarul Bătăliei de la Mărășești. Acolo au fost generali de excepție, intelectuali care au luptat  și o armată de țărani care au venit în cămăși albe. Au murit acolo, au murit pentru țară. Dar au îngropat odată cu ei și speranțele celor care au crezut că poate să facă ce doresc cu România. Poate ar trebui să învățăm că în anul care a urmat Bătăliei de la Mărășești, toate forțele politice pe acel mesaj de sânge al generației de atunci și-au dat mâna și au făcut România mare, într-un context internațional favorabil. Dar și acum avem un context internațional favorabil, cu o poziție geostrategică a României care poate fi folosită în bine. În acești 100 de ani am evoluat foarte mult, România este un stat modern, consolidat, dar mai avem multe de făcut pentru a atinge acea normalitate de care spuneam", a mai spus Mihai Tudose. 

 

Comentarii

 • Alimos

  12 august 2017 15:26

  Ne bate Ilici la Marx de ne asculta cu urechea.

  raspunde comentariului
 • moshu49

  12 august 2017 1:20

  dar de ce s-a oprit cu aprecierile doar la Iliescu? n-a fost viață și muncă de partid, tovarăși, și înainte? că doar FSN-ul nu s-a născut din spuma mării... ieftinește, Doamne, băutura că poate'și închide ăsta gura!

  raspunde comentariului
 • Surprinsa

  11 august 2017 21:31

  Dacă Ion Iliescu e modelul lui Tudose, să nu ne mirăm de minciunile pe care le spune acest pretins premier. E FOARTE GRAV că fostul președinte, care e suspect de crime în timpul evenimentelor din 1989, poate fi un exemplu pentru cineva. E DE-A DREPTUL ȘOCANT !!!!!!!.

  raspunde comentariului
  • dusu

   11 august 2017 21:46

   nici o crima nu i prea mare cind vrei sa formezi un popor ! si daca ii vorba de poporul mindrilor romini, cu atit mai mult

   raspunde comentariului
 • ionica

  11 august 2017 20:56

  chiar remarcabil in unele privinte.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design