9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Premierul Sorin Grindeanu, după întâlnirea cu omologul său francez, Edouard Philippe:...

VIDEO. Premierul Sorin Grindeanu, după întâlnirea cu omologul său francez, Edouard Philippe: Am cerut şi am şi primit ajutor în ceea ce priveşte preşedinţia României la Consiliul UE

Premierul Sorin Grindeanu s-a aflat, joi, cu omologul său francez, Edouard Philippe, la Hôtel de Matignon, unde este sediul Guvernului Franței, potrivit Agerpres.

UPDATE 11.30: "Scopul acestei vizite a constat în consolidarea relaţiilor dintre statele pe care le reprezentăm. Am cerut şi am şi primit ajutor în ceea ce priveşte preşedinţia României la Consiliul UE, în 2019.

L-am invitat pe prim-ministrul francez să vină în România. Împărtășim experiențe comune politice, dacă pot să le numesc așa. Și dânsul provine din administrația locală. În viitorul apropiat, va efectua o vizită în România tocmai pentru a întări, a consolida relațiile româno-franceze.

Aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un pas important pentru a atinge obiectivul de a deveni membri în OCDE. Am avut o discuţie şi cu secretarul general al OCDE – suntem pe drumul cel bun. Putem să ne atingem acest obiectiv extrem de important pentru ţara noastră. Am dat exemplu ăsta şi aseară şi am să fac o comparaţie – dacă aderarea la NATO ne-a adus nouă, României, securitate, aderarea la UE ne-a adus prosperitate şi creştere economică, aderarea la OCDE, care reprezintă o ţintă pe care o putem atinge, ne va aduce respectabilitate.

Suntem cu dosarul şi cu tot ceea ce avem de făcut foarte, foarte aproape de linis de finish, ceea ce reprezintă o victorie şi va reprezenta o victorie pentru ţara noastră", a declarat Sorin Grindeanu.


După ce și-au strâns mâinile și au făcut fotografii oficiale, cei doi premieri au intrat în Hôtel de Matignon, unde vor avea o întrevedere în biroul prim-ministrului francez, care este prevăzută să dureze o jumătate de oră.

Cei doi oficiali vor discuta despre parteneriatul strategic româno-francez, despre intensificarea cooperării economice dintre România și Franța, dar și despre viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit. Conform sursei citate, aceasta este prima întâlnire a lui Edouard Philippe cu un omolog de la preluarea mandatului de șef al Executivului francez.

Din delegația care îl însoțește pe premierul Grindeanu la întâlnirea cu prim-ministrul francez fac parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Vizita de lucru a prim-ministrului Grindeanu la Paris a început, miercuri, când șeful Executivului a participat la ceremonia dedicată aderării României și Argentinei la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). La acest eveniment au mai fost prezenți secretarul general al OCDE, Jose Angel Gurría, directorul general al NEA, William D. Magwood, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu. 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă