15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu: Este inadmisibil să ne confruntăm, periodic, cu o criză...

Premierul Sorin Grindeanu: Este inadmisibil să ne confruntăm, periodic, cu o criză a vaccinurilor. Cei care produc vaccinul au nevoie de un cadru stabil, nu de un mod de lucru pompieristic, așa cum s-a procedat în trecut

Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Sănătății, Florian Bodog, au participat la conferința Săptămâna Europeană a Imunizării – Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de numere”. În cadrul evenimentului, șeful Executivului a condamnat criza vaccinării din România și a anunțat că există, în lucru, un proiect legislativ în acest sens.

"Am doi copii, de șase și trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată (…) am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. (…) Poate sunt eu unul dintre părinții care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (…) să țină nicidecum de o chestiune legată de hazard", a declarat Grindeanu, la evenimentul "Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre", de la Palatul Parlamentului.

Potrivit șefului Executivului, rezolvarea problemei lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie luate măsuri în privința lipsei de informare.

"Susțin ideea că părinții au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor, dar, în același timp, mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuție, atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-și riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlalți copii din jurul său.

Criza vaccinului este inadmisibilă. Există, în dezbatere publică, un proiect legislativ, mai sunt zile în care se pot depunde amendamente, astfel încât să putem să concepem acel cadru absolut necesar pentru țara noastră și care să ofere ceea ce, din punctul meu de vedere, lipsește în acest moment: stabilitate și predictibilitate. În ultimii ani s-a acționat pompieristic, nu e un mod de lucru normal. 

Cei care produc vaccinul au nevoie de un cadru transparent, clar și predictibil. Sigur că trebuie să fie reduse la minim acele achiziții speciale, care, poate, în ultimii ani au devenit regulă când trebuie să fie excepție", a declarat prim-ministrul Grindeanu. 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă