Premierul Sorin Grindeanu, la finalul vizitei la Bruxelles, întrebat despre cele 17 zile de proteste: Respect opinia cetățenilor. Chiar dacă la un moment iei o decizie, în momentul în care apar manifestări, înseamnă că decizia nu a fost cea corectă și trebuie să o retragi

de Roxana Petre , 18 februarie 2017
Premierul Sorin Grindeanu, la finalul vizitei la Bruxelles, întrebat despre cele 17 zile de proteste: Respect opinia cetățenilor. Chiar dacă la un moment iei o decizie, în momentul în care apar manifestări, înseamnă că decizia nu a fost cea corectă și trebuie să o retragi

Premierul Sorin Grindeanu a susținut, vineri, o conferință de presă, după o serie de întâlniri pe care le-a avut cu oficiali europeni, la Bruxelles.

„Să știți că au fost discuții cât se poate de deschise, în care am prezentat, la zi, situația din țară. Că avem buget promulgat. E un lucru bun, deși târziu, e un lucru bun că intrăm în normalitate. Am explicat pe fiecare domeniu ceea ce ne dorim să facem - pe Justiție, pe economie. Am dorit să reafirm ajutorul României în proiectul european. Sunt lucruri pe care le-am transmis sincer și reversul a fost în același mod”, a afirmat premierul, după întâlnirea cu președinele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker.


Citește și: Sorin Grideanu, la Bruxelles: Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic la conducerea Ministerului Justiției. Este posibil să nu facă parte din coaliția de guvernare


„Prin bugetul promulgat ieri de dl. președinte ne-am propus un deficit de 3%. E un buget ambițios și am mai spus acest lucru. Dacă privim dintr-un anumit unghi, ambiția e dată și de fonduri europene. E ambițios să atrag mai mult decât zero, cât s-a atras anul trecut. Vrem să atragem 5,2 miliarde. A fost o discuție aplicată între președintele Jucker și noi. Noi am spus situația la zi. Dacă privim lucrurile de acum zece ani, recomandările de acum zece ani și cele din ultimul raport (n.r - MCV) nu sunt aceleași. România a făcut pași importanți din acest punct de vedere”, a explicat premierul, fiind întrebat despre raportul MCV și despre bugetul pe 2017.

Șeful Executivului a mai precizat că „dorința președintelui Juncker (n.r - a fost ca) ca înainte de finalul mandatului său, România să aibă eliminat MCV-ul”.


Citește și: Premierul Grindeanu, la Bruxelles: Îmi doresc ca următorul raport MCV să fie unul bun


 

Întrebat de presă ce le transmite celor care continuă să manifesteze în stradă, Sorin Grindeanu a precizat că respectă opinia cetățenilor și creativitatea de care românii au dat dovadă. „Mesajele le-am înțeles. Așa că vă spun ceva: noi, Guvernul pe care îl conduc, am luat decizia de a abroga OUG 13, dintr-un motiv. Chiar dacă la un moment iei o decizie, în momentul în care apar manifestări, înseamnă că decizia nu a fost cea corectă și trebuie să o retragi. Și tocmai acest lucru am făcut. Astfel, demersurile se vor desfășura de acum în Parlament”, a explicat Sorin Grindeanu.

Totodată, el a fost întrebat de ce Guvernul s-a reunit „la miezul nopții”. „Ședința a început la 20.30. La 21.30 am început, dacă nu mă înșel, conferința de presă. La ora 20.00 a venit punctul de vedere al CSAT despre Buget”, a mai spus el.


Citește și: Sorin Grindeanu, întâmpinat la Bruxelles de un protest al românilor


 

Sorin Grindeanu, întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, i-a prezentat, vineri, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prioritățile Guvernului României și a reafirmat angajamentul de a continua lupta împotriva corupției, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

„Premierul României a prezentat prioritățile Guvernului, cu accent pe măsurile economice de stimulare a creșterii economice și ocupării, extrem de importante în actualul context european și de interes direct pentru cetățeni. De asemenea, șeful Executivului a reafirmat angajamentul Guvernului de a continua lupta împotriva corupției, sens în care și-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu instituțiile europene", se spune în comunicat.

Executivul precizează că, în ceea ce privește temele europene, implicarea și consolidarea rolului României în UE sunt priorități pentru Guvernul de la București.

„Unitatea UE și sprijinul pentru aprofundarea integrării europene sunt esențiale, dacă ne uităm la provocările actuale, interne și externe, cu care se confruntă UE. Orice inițiative care ar duce spre divizare trebuie combătute cu fermitate, a subliniat premierul Sorin Grindeanu", se menționează în comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat, joi și vineri, o vizită de două zile la Bruxelles. Pe agenda discuțiilor se află tema luptei anticoruptie, precum și implicarea României în consolidarea Uniunii Europene. Șeful Executivului a avut programate întâlniri cu șeful Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, European Donald Tusk, prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans şi vicepreședintele CE, Jyrki Katainen, responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate.

 Din delegația condusă de șeful Guvernului, au făcut parte și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și consilierul de stat Marius Nica.

 

 

 

Comentarii

 • CUCUVEAUA ION ILICI ILIESCU

  19 februarie 2017 13:33

  Daca ar respecta pe cei 85 care nu l-au VOTAT si-ar da DEMISIA !

  raspunde comentariului
 • Devil Shaiseh

  18 februarie 2017 1:22

  Teoretic Grindeanu a demisionat. Adica este mort din punct de vedere politic. Practic Dragnea este inca premier si moartea politica a lui este aproape.

  raspunde comentariului
 • Cacealma

  18 februarie 2017 0:50

  Ce tertipuri ieftine si josnice folosesc astia, ce delegatie, ce guvern , numai lupi deghizati prost in oi, nu stiu cum vom rezista 4 ani cu ei,jale mare va fi , astia n au rusine , n au niciun D zeu, si ce zambete chinuite printre dinti, melesteu ala mosul de la externe alt prefacut cu spirit comunistoido dictatorial , pfaiii

  raspunde comentariului
 • Cacealma

  18 februarie 2017 0:48

  Ce tertipuri ieftine si josnice folosesc astia, ce delegatie, ce guvern , numai lupi deghizati prost in oi, nu stiu cum vom rezista 4 ani cu ei,jale mare va fi , astia n au rusine , n au niciun D zeu, si ce zambete chinuite printre dinti, melesteu ala mosul de la externe alt prefacut cu spirit comunistoido dictatorial , pfaiii

  raspunde comentariului
 • Ecce Homo

  17 februarie 2017 20:44

  Bestia învinsă a recunoscut superioritatea arianusului multicolor după 17 runde. Franjurii kurcubeului nu au putut răspunde la întrebări iar romaniaingenuncheata.ro a confirmat că arbitrul ecce neprihănit

  raspunde comentariului
 • ioan

  17 februarie 2017 19:06

  precum emanatia poporului si acest ucenic de comunisti invarte dovleacul ca si porcul si nu raspunde niciodata la intrebare. pai au fost avertizati sa nu dea ordonanta de mai multe institutii inclusiv presedintia insa nu au vrut nici in ruptul capului sa renunte. apoi minciuna ca au abrogat-o este praf in ochi. este o abrogare la care sau mai adaugat elemente neconstitutionale ca sa poata fi atacate si anulate, ceea ce face ca sa se revina la ordonanta 13. este o actiune premeditata a unui grup infractional. sunt curios cum o sa se mai instrambe cand i se vor pune catusele pe maini si cum o sa isi priveasca familia in ochi. dragnea il foloseste sa scoata castanele din foc doar.

  raspunde comentariului
 • Devil Shaiseh

  17 februarie 2017 18:38

  Cu alte cuvinte Grindeanu ne spune ca o guvernare corecta inseamna ca daca esti prins la furat iti ceri scuze. Nici macar asta nu este un adevar. De cate ori sunt prinsi la furat striga hotii. Sunt jalnici. Parlamentul si guvernul romaniei nu sunt altceva decat o mare tiganie.

  raspunde comentariului
 • Ophelia

  17 februarie 2017 18:22

  Demisia strambatura ce esti! Ia-i cu tine pe plagiator,pe dracnea,ciordache,taricelu inima zburdalnica si sa nu va mai vedem.AFARA,jacrelor!

  raspunde comentariului
 • Mina

  17 februarie 2017 17:50

  Grindeanu nu cedeaza chiar daca oamenii ies in strada tot anul ,e prea grasa fleica s-o lase din labe .

  raspunde comentariului
 • mihai craciun

  17 februarie 2017 17:48

  Ce hot esti tu Grindene ..decizia s-o retragi nu TU SA TE RETRAGi ,slugoiul lui Dragnea

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design