11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose i-a convocat, la sediul Guvernului, pe miniştri pentru discuţii...

Premierul Mihai Tudose i-a convocat, la sediul Guvernului, pe miniştri pentru discuţii despre rectificarea bugetară

Membrii Cabinetului Tudose au fost convocați la Palatul Victoria pentru a discuta despre rectificarea bugetară şi, de asemenea, pentru a evita posibile situaţii similare cu cea de la Ministerul Apărării, în urma căreia ministrul Adrian Ţuţuianu a fost nevoit să demisioneze din cauza comunicării deficitare, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a demisionat, marţi, iar premierul Mihai Tudose a acceptat retragerea lui Țuțuianu, în urma discuţiei pe care cei doi au avut-o la Palatul Victoria privind drepturile salariale ale angajaţilor MApN pentru luna august. Pentru preluarea interimatului a fost propus vicepremierul Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

”I-am acceptat demisia (lui Adrian Ţuţuianu – n.red.). Am vorbit cu domnul preşedinte Dragnea, am vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi am trimis actele către Cotroceni cu propunere de interimat domnul vicepremier Marcel Ciolacu", a spus Mihai Tudose adăugând că în maxim 45 de zile va fi instalat un nou ministru al Apărării, dar este posibilă şi o numire în circa o săptămână.

Decizia de demisie a fost luată din cauza anunţului că angajaţii MApN nu-şi vor primi toate drepturile la data de 15 septembrie. Adrian Ţuţuianu a declarat, la Antena 3, că a luat decizia să-şi prezinte demisia în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu şeful Guvernului şi cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.





Ministrul a precizat că motivul este lipsa de comunicare în ceea ce priveşte drepturile salariale pe care trebuiau să le primească angajaţii MApN pe 15 septembrie. ”Am recunoscut în faţa premierului că am greşit că nu i-am comunicat în timp util”, a spus Ţuţuianu adăugând că ar fi trebuit să explice şi în faţa presei decizia luată. Întrebat cum a reacţionat premierul la intenţia de demisie, Ţuţuianu a precizat: ”Mi-a spus că analiza o va face domnia sa. Hârtia demisiei este pe masa premierului”.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis, marţi, că angajaţii nu vor lua veniturile în întregime pe 15 septembrie, aşa cum se întâmpla până acum, urmând ca aceştia să primească banii pentru norma de hrană şi chirii după 25 septembrie.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă