15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose, întrebat despre numirea lui Bogdan Stan ca vicepreședinte al...

Premierul Mihai Tudose, întrebat despre numirea lui Bogdan Stan ca vicepreședinte al ANAF, după ce l-a demis de la șefia instituției: Trebuia să coordoneze și Antifrauda și Vama, ceea ce nu a făcut. Acum se ocupă de colectare fiscală

Premierul Mihai Tudose a explicat, marți dimineața, decizia de a-l numi pe Bogdan Stan ca vicepreședinte al ANAF, la câteva zile după ce l-a demis de la șefia instituției.

„Ca și președinte ANAF trebuia să coordoneze și Antifrauda și Vama, ceea ce nu a făcut. Acum este pe colectare fiscală. Peste o lună, vom face o evaluare, de la președinte la vicepreședinți”, a spus Mihai Tudose, întrebat de ce l-a numit pe fostul șef al Fiscului ca vicepreședinte al aceleiași instituții.

În 20 iulie, fostul șef al ANAF, Bogdan Stan, a fost numit de premierul Mihai Tudose în funcția de vicepreședinte al instituției, la câteva zile după ce a fost demis de la conducerea Fiscului, informează Mediafax.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a demis, marți, pe președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, numind-o, în locul său, pe Mirela Călugăreanu, director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice București.



Premierul Mihai Tudose a precizat, marți, la Realitatea TV, că ANAF nu a avut „o conducere rea”, dar că nu și-a îndeplinit atribuțiile.

„Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună. Nu să luăm bătrânele din piață cu mascații. Am cerut o strategie coerentă în vamă pentru a stopa evaziunea. Vom începe lupta cu marea evaziune. Să vedem cum va continua meciul. Nu a fost o conducere rea.”, a spus Mihai Tudose, marți seara, la Realitatea TV.

Bogdan Stan, fostul șef al ANAF, a afirmat, miercuri, că a fost demis de la conducerea Fiscului după ce a avut obiecții la ideea înființării unei baze de date comune a ANAF și a STS, informează HotNews.


Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă