13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose, la finalul inspecției la Tarom: Cineva din echipa care...

Premierul Mihai Tudose, la finalul inspecției la Tarom: Cineva din echipa care mă însoţeşte a avut o remarcă foarte tristă: „Parcă până acum nu au avut conducere”

UPDATE 13.05: Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, la finalul vizitei la Tarom, că a dorit să cunoască problemele reale şi în ce măsură pot fi ajutate acolo unde este nevoie, potrivit News.ro.

„Nu a fost un control, a fost mai degrabă o vizită. Sunt un simbol al României şi aeroportul şi compania TAROM sunt ca interfaţă pentru oricine vine în România şi îşi formează o primă imagine. Am venit să văd care sunt şi problemele reale ale celor două companii, să vedem în ce măsură Guvernul poate interveni şi ajuta cele două companii. Am vorbit atât cu domnul director de la aeroport, cât şi cu conducerea interimară a TAROM, înţeleg că planurile sunt bune, există dorinţă de muncă, există şi disponibilitatea personalului din conducerea celor două societăţi de a restrucura şi de a duce partea de management la alt nivel. Le urez succes şi i-am asigurat de tot sprijinul guvernamental”, a declarat premierul.

Întrebat care sunt problemele companiei TAROM, Tuduse a spus că acestea sunt foarte multe. „Cineva din echipa care mă însoţeşte a avut o remarcă foarte tristă: «Parcă până acum nu au avut conducere». Acesta este adevărul”, a arătat şeful Executivului.



Premierul Mihai Tudose efectuează, joi, o inspecție la Tarom și la Aeroportul Otopeni, după ce conducerea instituției a fost schimbată, pe fondul pierderilor înregistrate în ultimul an, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, șeful Executivului va verifica condiţiile de la Aeroportul Otopeni, cât și modul în care se lucrează la Tarom.



Vizita la Tarom vine după ce, recent, conducerea s-a schimbat ca urmare a criticilor premierului Mihai Tudose referitoare la pierderile companiei. Florin Susanu este directorul interimar al companiei, după ce Eugen Davidoiu a demisionat din funcţie.

La şedinţa de Guvern anterioară demisiei lui Davidoiu, premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia. În ultimul an, la Tarom au fost înregistrate pierderi de peste 104 milionane lei.



În 18 august, premierul Mihai Tudose i-a cerut, vineri, în ședința de Guvern, explicații ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să dea explicaţii legate de situaţia de la TAROM, scrie Mediafax.

„Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit cu patru luni mandatul celui de la TAROM şi mi-aţi spus că vă asumaţi şi că aveţi încredere în el. Înţeleg că aveţi încredere în el (n.r. directorul companiei TAROM) şi vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe șase luni?”, l-a întrebat premierul Mihai Tudose pe Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc a intervenit, dând clarificări: „La TAROM sunt pierderile pe care le-aţi amintit, dar la TAROM au operat cu două aeronave în minus şi în urma unei decizii comerciale anumite rute comerciale au fost anulate şi acum se reiau. Au avut şi probleme tehnice şi au redus numărul de aeronave, s-a lansat procedura de achiziţie pentru trei aeronave de lung curier pentru a preîntâmpina pierderile. Vor urma şi evaluări ale personalului şi disponibilizările care se impun”, a spus ministrul, însă explicația nu l-a mulțumit pe Tudose.

Șeful Executivului l-a mustrat pe Răzvan Cuc că nu a făcut o analiză. „Daţi-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere. După ce avem pierdere, după ce luăm avioane, ultimul punct este să facem analiza? Păi era primul punct. Vom avea o discuţie şi personală. Că el (directorul TAROM) şi-a luat leafa în fiecare lună şi noi toţi plătim 104 milioane piederea de la TAROM”, a declarat premierul.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă