4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose: Fondul Suveran va fi adoptat în Parlament. Este un...

Premierul Mihai Tudose: Fondul Suveran va fi adoptat în Parlament. Este un lucru mult prea important

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că Fondul Suveran de Investiții va fi adoptat în Parlament, după ce fostul șef al Executivului, Sorin Grindeanu, a declarat că i s-ar fi sugerat să îl adopte prin Ordonanță de Urgență.

„Fondul Suveran va fi adoptat în Parlament. Este un lucru mult prea important”, întrebat despre declarațiile fostului premier.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, pentru postul TVR 1, că i s-ar fi „sugerat” ca Fondul Suveran de Investiții să treacă prin Ordonanță de Urgență.

 „Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat”, a precizat Sorin Grindeanu, exprimându-și convingerea că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta să fie înfiinţat prin OUG.

În opinia sa, înființarea fondului ar trebui dezbătută în Parlament, întrucât  este vorba despre „10-12 miliarde de euro”. „Vorbim de un patrimoniu al tuturor. Este vorba despre Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz”, a mai spus el.

Sorin Grindeanu a mai precizat că proiectul pentru Fondul Suveran de Investiţii trebuia să plece de la Ministerul Economiei pe circuitul de avizare la celelalte ministere, ceea ce nu s-a întâmplat, astfel că nu a avut cum să intre în şedinţa de Guvern pentru a fi discutat.

În 30 iunie, membrii Guvernului au discutat proiectul Fondului Suveran de Investiţii, care urmează să fie analizat în dezbatere publică şi să fie concretizat până în septembrie în proiect de lege şi trimis la Parlament.

„Acest fond este o măsură de stimulare economică prin care, în urma atragerii de capital din piaţa financiară internă şi internaţională, vor putea fi constituite surse de finanţare pentru proiecte de investiţii profitabile şi sustenabile ce vor antrena un efect de multiplicare în economie conducând la dezvoltare în paralel cu creşterea veniturilor bugetare”, a declarat ministrul Economiei.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Fondul va cuprinde 25-30 de companii de stat aflate pe profit, aflate în subordinea ministerelor Energiei, Transporturilor, Economie şi Sănătăţii, listate sau nelistate, însă în final toate firmele din portofoliul fondului vor fi scoase pe bursă.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă