15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu i-a cerut ministrului Andreea Păstârnac să meargă în Marea Britanie,...

Premierul Grindeanu i-a cerut ministrului Andreea Păstârnac să meargă în Marea Britanie, pentru a discuta despre drepturile și interesele românilor care trăiesc, lucrează și studiază pe teritoriul britanic

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat, miercuri, ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, ca în prima parte a lunii aprilie să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, pentru a discuta cu membrii comunităţii româneşti şi cu autorităţile britanice. Decizia vine ca urmare a activării Articolului 50, prin care Marea Britanie va ieși din blocul comunitar.

Astfel, ministrul Andreea Păstârnac va reitera, în cadrul vizitei, disponibilitatea statului român de a coopera cu autorităţile britanice şi cu instituţiile europene, pentru a veni în sprijinul românilor din Marea Britanie, se precizează într-un comunicat de presă.

„Suntem preocupaţi de protecţia drepturilor şi a intereselor cetăţenilor români care trăiesc, lucrează şi studiază pe teritoriul britanic. Voi sublinia că este necesară asigurarea unui tratament egal şi echitabil pentru cetăţenii români în raport cu cetăţenii celorlalte state membre”, a afirmat ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, potrivit sursei citate.



 

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a precizat că Guvernul se va implica activ în protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor români în Marea Britanie, în contextul procesului de ieşire din UE.

„Regret faptul că Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord nu va mai fi partenerul nostru în interiorul structurilor şi instituţiilor comunitare. Sperăm că negocierile se vor purta într-un spirit constructiv, privilegiind interesele pe termen lung ale ambelor părţi, întrucât necesitatea unor legături cât mai strânse între Uniunea Europeană şi Regatul Unit nu poate fi pusă la îndoială. Prioritatea noastră este, acum, protejarea drepturilor cetăţenilor români în Marea Britanie”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.


Citește și:  Premierul britanic, Theresa May, a semnat scrisoarea prin care se declanşează procedura formală de Brexit 

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a semnat scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.


Astfel, Guvernul se va implica activ în protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor români în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (UK), în promovarea mecanismelor de consolidare a colaborării Uniunii Europene cu UK post Brexit şi în păstrarea prevederilor bugetare europene privind Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună a UE 2014-2020, se mai arată în comunicat.


 Citește și: Premierul Sorin Grindeanu: Regret că Marea Britanie nu va mai fi parte din UE. Pentru România, statul insular este un partener esenţial şi aşa va rămâne 

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, îşi exprimă regretul că Marea Britanie nu va mai fi un partener în cadrul comunităţii europene, precizând că prioritatea Guvernului român este acum protejarea drepturilor cetăţenilor români în Marea Britanie.


 

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă