13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSportNumele vehiculate pentru portofoliul MApN, liber după demisia lui Țuțuianu. Pe cine...

Numele vehiculate pentru portofoliul MApN, liber după demisia lui Țuțuianu. Pe cine preferă social-democrații

Social-democrații vor anunța, marți, cine este nominalizarea lor pentru funcția de ministru al Apărării, un portofoliu vacant după demisia lui Adrian Țuțuianu, potrivit Digi24. Unul dintr favoriții pentru acest post este președintele Comisiei Parlamentare de Control asupra SIE, Mihai Weber.

În cursă sunt și alți parlamentari, printre care Ion Mocioalcă, Gabriel Vlase și Georgian Pop. Ultimul a fost președinte al Comisiei de control parlamentar aupra SRI şi este în prezent secretar al Camerei Deputaților și membru în Comisia pentru apărare.

Ion Mocioalcă este secretar al Comisiei pentru apărare, este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, dar cu doctorat în economie.

Gabriel Vlase este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta are un doctorat în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că marţi va avea loc o şedinţă a PSD, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al apărării. Foarte probabil, însă, numele noului ministru va fi stabilit, în cerc restrâns, încă de luni. 

Întrebat dacă şedinţa CSAT convocată pentru joi are legătură cu actuala „criză” din MApN, Dragnea a negat: „Nu cred şi nu văd ce criză e. La armată e un mininistru interimar, are toate competenţele. Nu poate să fie nicio criză”.

 

Cele mai citite

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) și-ar dori interzicerea partidului de extremă dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD)

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) a afirmat sâmbătă că nu exclude posibilitatea interzicerii partidului de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD), deşi aceasta ar...

Primierul britanic, Rishi Sunak a vizitat Rolls Royce în Filton alături de vicepreședintele conservatorilor, deputatul Jack Lopresti

În data de joi, 14 februarie, prim-ministrul a vizitat facilitatea Rolls Royce alături de Jack Lopresti MP, membrul Parlamentului pentru zona respectivă. Această vizită...

Liderii liberali au luat trenul de la Barcelona la Madrid

Liderii liberali s-au deplasat de la Barcelona la Madrid cu trenul. Aflați în Spania, într-o vizită, aceștia au ajuns la destinație în aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă