21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta despre UMF Târgu Mureş: Comunitatea maghiară a greşit

Ponta despre UMF Târgu Mureş: Comunitatea maghiară a greşit

Premierul Victor Ponta afirmă că Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a greşit când nu a acceptat ideea că este o universitate multiculturală, însă şi comunitatea maghiară a greşit când a mers pe ideea de a se face facultăţi separate, relateaza Mediafax.

Întrebat de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cadrul întâlnirii cu autorităţile din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, cum vede rezolvarea conflictului creat la UMF Târgu Mureş, Ponta a spus că în primul rând a greşit Senatul universităţii.

“Eu cred, în primul rând, că Senatul de acolo a greşit în momentul în care nu a acceptat ideea că este o universitate multiculturală în care şi în Senat trebuie să fie reprezentaţi profesorii maghiari. La fel şi dumneavoastră aţi greşti, când aţi mers pe ideea de a se face facultăţi separate. Eu cred că în aceeaşi facultate trebuie să existe şi linie separată, cum există şi la «Babeş Bolyai», şi să aveţi reprezentare în Senat. Dar în momentul în care o parte a mers într-o extremă, dumneavoastră aţi mers în extrema cealaltă şi cei care au cel mai mult de pierdut sunt de fapt studenţii de acolo”, a spus Ponta.

Ponta a afirmat că UMF este o universitate de prestigiu în România şi că ambele părţi implicate în conflict ar trebui să se gândească cum trebuie să fie păstrată “mult mai eficientă” decât dacă ar fi împărţită sau dacă în conducerea Senatului ar exista mai mulţi români.

“Din punctul meu de vedere, până la începerea anului universitar tot ce ţine de Ministerul Educaţiei – şi doamna Andronescu este un rector cu mare experienţă – se va face pentru ca acolo lucrurile să funcţioneze normal în această direcţie. Cât mai puţine intervenţii de la Bucureşti la Târgu Mureş şi cred că va fi mult mai bine”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a avut, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, o întâlnire cu primarii, prefecţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene din cele trei judeţe.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă