11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPonta: Dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boagiu şi alţii, avem şi autostrăzi

Ponta: Dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boagiu şi alţii, avem şi autostrăzi

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, pe tronsonul Cernavodă-Medgidia al Autostrăzii Soarelui, că “dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boiagiu şi alţii”, România va reuşi să aibă şi autostrăzi, transmite corespondentul Mediafax.

“Autostrada Comarnic-Braşov a fost proiectată şi s-a ajuns la faza de licitaţie în 2009. Avea termen de execuţie 36 de luni, dacă Berceanu o semna atunci acum era gata. Dacă scăpăm de Berceanu, Videanu, Boagiu şi alţii, avem şi autostrăzi”, a spus Ponta.

Ponta a vizitat, joi, ultimul tronson al Autostrăzii Soarelui, cel dintre Medgidia şi Cernavodă, care a fost deschis circulaţiei pe două benzi pe sens.

În iulie, tronsonul Cernavodă – Medgidia al Autostrăzii Soarelui a fost deschis, circulându-se în regim de drum naţional, pe o singură bandă pe sens şi cu limita de viteză de 80 de kilometri la oră.

Citeşte şi Autostrada Cernavodă – Medgidia: Tăriceanu a semnat, Boc a construit, Ponta taie panglica

Atunci, la inaugurarea tronsonului respectiv au participat premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, precum şi primarul Constanţei, Radu Mazăre.

După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă – Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi – Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia – Constanţa. Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013.

La sfârşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie, când a fost dată circulaţiei şi cealaltă cale.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă