10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Comisia de anchetă pe referendum trebuie să elucideze abuzurile procurorilor

Ponta: Comisia de anchetă pe referendum trebuie să elucideze abuzurile procurorilor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul referendumului de demitere a preşedintelui din 29 iulie are scopul de a face cunoscute abuzurile procurorilor, urmând ca în concluziile acestui for să figureze “consecinţe personale” şi consecinţe instituţionale, potrivit Mediafax.

Ponta a fost întrebat de jurnalişti cum vede propunerea de înfiinţare a unei comisii de anchetă în cazul referendumului şi care ar urma să fie finalitatea acestui demers.

“Cred că este foarte bine ca toate abuzurile care s-au făcut să fie cunoscute, pentru că este vorba de oameni în vârstă, oameni din zona rurală, care au fost anchetaţi ca în anii ’50, şi atunci trebuie să învăţăm pentru viitor care sunt garanţiile legale pe care le punem şi controlul asupra instituţiilor statului, pentru ca cetăţenii României să nu mai fie victime ale instituţiilor statului”, a răspuns Ponta.

De asemenea, el a precizat că rezultatul anchetei comisiei parlamentare ar urma să vizeze “consecinţe personale, acolo unde e vorba de încălcarea legii” şi consecinţe instituţionale, care să ducă la modificarea legislaţie în domeniul justiţiei.

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip a anunţat, luni, că Biroul Permanent al acestei Camere a decis introducerea pe ordinea de zi a plenului a constituirii comisiei de anchetă privind referendumul de demitere a preşedintelui din 29 iulie.

El a precizat că obiectul comsiei de anchetă priveşte modul în care s-au desfăşurat cercetările procurorilor în dosarul referendumului.

Un număr de 34 de senatori PSD şi 12 senatori PNL au solicitat înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă