19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPonta: Anastase numără deputaţii după principiile lui Caragiale (video)

Ponta: Anastase numără deputaţii după principiile lui Caragiale (video)

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a aplicat principiile lui Caragiale atunci când a numărat deputaţii prezenţi în sală la votul de la Legea pensiilor, potrivit Agerpres.

 

Reacţia liderului PSD vine după ce Roberta Anastase a declarat, cu o zi în urmă, că deputatul Victor Ponta ”chiuleşte în mod constant de la lucrările Parlamentului”, iar titulatura care i se potriveşte cel mai bine acestuia ar fi “Micul Caţavencu”.

‘Cred că cel mai important lucru în această săptămână este nu doar de a contesta la CCR Legea pensiilor, dar şi a face tot ceea ce ţine de noi din punct de vedere politic, de a sancţiona frauda fără precedent care a avut loc săptămâna trecută în Camera Deputaţilor, fraudă a PDL şi a asociaţilor lor, sigur, coordonată de doamna Anastase. (…) Din cei 80 de parlamentari PDL şi probabil independenţi, (…) doamna Anastase a numărat 170 prezenţi. 80 de parlamentari număraţi, e adevărat ca în Caragiale, cu două la prefectură, două la şcoala de fete. Mă bucur să văd că doamna Anastase l-a citit pe Caragiale şi îi şi aplică principiile’, a spus Ponta, la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Liderul social-democrat a adăugat că PSD trebuie să sancţioneze acest ‘precedent extrem de periculos’, care, probabil, va fi aplicat de PDL şi pentru legile care le pregăteşte – modificarea Codului muncii, Legea salarizării unitare.

Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptată pe 15 septembrie de plenul Camerei Deputaţilor cu 170 de voturi favorabile, două împotrivă şi trei abţineri. Deputaţii PSD, PC şi PNL au refuzat să participe la vot.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă