9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPolițiștii cer demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta a...

Polițiștii cer demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta a anunțat majorările salariale

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta a declarat că, potrivit legii salarizării, solda militarilor va creşte cu 20%, în timp ce salariul poliţiştilor se va mări cu 5%, potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.

"În cursul zilei de joi, 6 aprilie a.c., ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu, a făcut o declaraţie în mass-media afirmând, între altele, că, la data de 1 iulie 2017, solda de grad a militarilor va creşte cu 20%, iar salariul de funcţie al poliţiştilor va creşte cu numai 5%, fără a face vreo referire la personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).(…) Nu înţelegem discriminarea care ar urma să se producă în Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi considerăm că, în egală măsură, trebuie să fie apreciate munca şi riscurile meseriei de poliţist", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii SNPPC susţin că nu au fost respectate promisiunile făcute în cadrul negocierilor cu Sindicatul şi îi cer Liei Olguţa Vasilescu să demisioneze din guvern.

"(…) În cadrul negocierilor purtate cu federaţia noastră sindicală în sediul Guvernului României, la data de 25 martie a.c., în timpul mitingului organizat de către FNSPPC, ministrul Afacerilor Interne şi echipa guvernamentală prezentă la discuţii, din care a făcut parte şi unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Muncii, au dat asigurări (…) că vor analiza şi eventualitatea unei majorări salariale de 20% a personalului contractual din MAI. Dată fiind situaţia creată, precum şi faptul că solicitările sindicatelor reprezentative în domeniul ordinii publice au fost sfidate de ministrul de resort, prin aceea că proiectul legii unitare de salarizare ar urma să legifereze un alt abuz împotriva poliţiştilor şi personalului contractual, FNSPPC solicită demisia doamnei Lia Olguţa Vasilescu din funcţia pe care o ocupă în guvern", potrivit comunicatului.

Ministrul Muncii a declarat, joi, că, faţă de nivelul din luna martie, soldele personalului militar se majorează cu 20%, iar salariile poliţiştilor cu 5%, începând cu data de 1 iulie 2017.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă