Pe cine vrea Liviu Dragnea în fruntea ASF

de Roxana Petre , 15 mai 2017 - stire actualizata la ora 20:34, 15 mai 2017
Pe cine vrea Liviu Dragnea în fruntea ASF

UPDATE 20.30: Contactat de agenţia de presă Mediafax, Leonardo Badea a declarat că nu a avut o discuţie cu preşedintele PSD pe această temă şi că va face declaraţii abia după ce va vorbi cu Liviu Dragnea.


Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a propus pe actualul președinte al Comisiei de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, Leonardo Badea, pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, Leonardo Badea este propunerea PSD pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Leonardo Badea este la al doilea mandat de parlamentar şi este preşedintele Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor.

În vârstă de 41 de ani, Badea are un doctorat in economie, contabilitate, dar și studii în domeniul securității la Institutul diplomatic român, la Colegiul National de Apărare. Astfel, el i-ar putea lua locul lui Mișu Negrițoiu, la conducerea ASF, după ce acesta a fost destituit de Parlament, în urmă cu o săptămână.

Citește și:


 PSD și PNL și-au dat mâna ca să scape de groparul asigurărilor, Mișu Negrițoiu, din fruntea ASF. Pentru susținerea în Parlament, liberalii primesc posturi la BNR, ANRE, Curtea de Conturi și CNSAS

Președintele ASF a fost, în sfârșit, revocat după ce Liviu Dragnea s-a asigurat de sprijinul unei părți a PNL pentru a contracara dezertările din coaliția majoritară. Liberalii au primit la schimb posturi în BNR (Eugen Nicolăescu) sau ANRE (Teodor Atanasiu).

 Mișu Negrițoiu a fost revocat de Parlament din fruntea ASF. Ieri, a amenințat că va contesta decizia revocării la Curtea Constituțională. Ce lasă în urmă Negrițoiu la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Mișu Negrițoiu a fost revocat de Parlament din postul de președinte al Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF). În favoarea revocării au votat 238 de parlamentari, iar împotrivă nu a fost niciun vot.

Negrițoiu s-a legat de scaunul ASF. După ce a închis abuziv două companii și a distrus piața asigurărilor, pozează în victimă

Acuzat că a trimis în faliment societatea Astra Asigurări și că a generat, astfel, cea mai mare creștere de prețuri din istoria pieței asigurărilor, președintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) afirmă că revocarea sa din funcție, așteptată să se întâmple astăzi, ar fi un abuz din partea autorităților.

 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design