11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSenatul aniversează 150 de ani de la înființare, fără Băsescu

Senatul aniversează 150 de ani de la înființare, fără Băsescu

Senatul României a început, marţi, şedinţa solemnă consacrată aniversării a 150 de ani de la înfiinţare. La aceasta participă foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, dar lipseşte preşedintele în funcţie, Traian Băsescu. Acesta nu a fost invitat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, informează Mediafax.

La evenimentul aniversar participă foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, premierul Victor Ponta, reprezentanţi ai Executivului, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, foştii preşedinţi ai Senatului, conducători ai principalelor instituţii ale statului, membrii Curţii Constituţionale, Patriarhul Daniel, Principesa Margareta, precum şi membri ai corpului diplomatic.

Conform programului, şedinţa solemnă a început cu intonarea imnului de stat. Au urmat discursuri de la tribuna Senatului, susținute de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, foștii președinți Ion Iliescu și Emil constantinescu, principesa Margareta, din partea Casei Regale, premierul Victor Ponta şi liderii grupurilor parlamentare. Potrivit programului, sedinţa solemnă se va încheia la ora 13.30, mai scrie Mediafax.

La acest eveniment solemn lipsește preşedintele României, Traian Băsescu, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că nu l-a invitat pe şeful statului. Motivul invocat de Tăriceanu a fost că nu dorește să creeze ”un moment penibil”, având în vedere că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral, deci, implicit, pentru desfiinţarea Senatului.

Conducerea Senatului a hotărât, luni, că decizia privind invitarea președintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv președintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe șeful statului.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă