12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportParlamentarii discută astăzi, din nou, despre abuzul în serviciu

Parlamentarii discută astăzi, din nou, despre abuzul în serviciu

Comisia parlamentară de punere în acord a Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale se întruneşte astăzi, pentru a treia oară, pentru discuţii pe marginea articolelor declarate neconstituţionale, inclusiv asupra redefinirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Săptămâna trecută, comisia a luat în discuție modificarea Codului de procedură penală, iar reprezentanții PNL și USR au criticat faptul că nu s-au tranșat mai întâi prevederile din Codul penal, în special articolul referitor la infracțiunea de abuz în serviciu.

Președintele comisiei, Florin Iordache, a anunțat, atunci, că proiectul de modificare a Legilor Justiției, depus de PSD și ALDE, urmează să intre în dezbaterea comisiei speciale, după ce va primi avizele de la CSM, Guvern și Consiliul Legislativ.

”Eu cred că nu s-a mai ajuns la acest punct pentru că s-au văzut reacţii ale societăţii civile şi ale opoziţiei şi cred că PSD nu face decât să testeze terenul şi să lanseze stimuli să se vadă care este reacţia în funcţie de care să se adapteze şi să stabilească acel prag. Dumnealor îşi doresc un prag cât mai mare, asta este clar pentru noi. În funcţie de cum reacţionează opoziţia şi societatea civilă vor reacţiona şi dumnealor”, a declarat deputatul USR Ion Stelian la finalul şedinţei comisiei parlamentare speciale de miercurea trecută. Deputatul USR consideră că nu ar trebui să existe niciun parg valoric pentru ca abuzul în serviciu să fie infracţiune.

Şi liberalii au criticat amânarea dezbaterii articolului privitor la abuzul în serviciu, spunând că nici ei nu susţin introducerea unui prag valoric.

”Din păcate, astăzi s-a trecut la o primă citire a deciziilor privitoare la Codul de procedură penală, evitându-se, cred eu cu bună ştiinţă dar cu rea intenţie, o dezbatere publică ocazionat de articolul privind abuzul în serviciu. PNL a formulat amendamente în acest sens, nu susţinem înfiinţarea niciunui prag valoric. Am reformulat acest text de lege astfel încât să fim în acord şi cu directivele europene precum şi cu practica europeană în materie”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupşa.

Cele mai citite

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă