PARLAMENT. Coca Constantinescu - rotit la ASF, Eugen Nicolăescu –numit la BNR

de Romulus Georgescu , 16 mai 2017 - stire actualizata la ora 10:10, 16 mai 2017
Eugen Nicolăescu a fost validat viceguvernator al BNR
 
Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu, a fost avizat favorabil, ieri, de comisiile parlamentare reunite de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF. Constantinescu a fost votat în unanimitate pentru acest post.  Pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF s-au înregistrat patru candidaturi, însă unul dintre candidați a fost descalificat pentru că nu îndeplinea criteriile iar altul s-a retras.
Constantinescu este în prezent prim-vicepreședinte ASF și a preluat interimar atribuțiile de președinte după ce săptămâna trecută Mișu Negrițoiu a fost revocat din fruntea instituției de către Parlament. Aparent este o retrogradare, dar decizia finală va fi luată politic de coalția PSD-ALDE Potrivit unor surse din PSD, postul de prim-vicepreședinte ar putea fi desființat, iar Constantinescu să rămână interimar până la expirarea mandatului lui Negrițoiu, în 2018. Dacă postul nu va fi desființat, în următoarea perioadă coaliția PSD-ALDE va decide care vor fi nominalizările pentru postul de președinte și prim-vicepreședinte. În acest scenariu, fiecare dintre cele două partide ar urma să primească unul dintre posturile vacante.
Tot ieri, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a fost avizat favorabil cu 31 voturi pentru, 3 voturi împotrivă, de comisiile reunite de buget- finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de viceguvernator al BNR, membru al Consiliului de Administraţie al băncii. Eugen Nicolăescu a fost singurul candidat pentru acest post. Ambele rapoarte trebuie votate și de plenul reunit pentru ocuparea funcțiilor respective.
 

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design