13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportOTRAVA din ALIMENTE: Lapte cu AFLATOXINĂ, descoperit în 34 de ferme din...

OTRAVA din ALIMENTE: Lapte cu AFLATOXINĂ, descoperit în 34 de ferme din România. Vezi câte analize au ieşit POZITIVE

Ministrul Agriculturii, Danile Constantin a declarat, joi, despre sandalul laptelui contaminat cu aflatoxină că “toate cazurile identificate au fost izolate, produsele au fost oprite înainte de a fi puse la vânzare”.

“Niciodată pentru guvernul USL pentru ANSVSA nu a fost o opţiune ascunderea problemei sub preş”, a subliniat ministrul.

“Au fost 1335 de probe recoltate, 67 de probe au fost găsite pozitiv, cu o cantitate de aflatoxină peste limita de 0.005% permisa de Comisia Europeană”, a mai explicat Danile Constantin.

Ministrul Agriculturii a mai explicat că în procesul de verificare au fost implicate 34 de ferme.

Danile Constantin a refuzat, de asemenea, să dezvăluie despre ce ferme este vorba: “Dacă am dat numele acestor ferme de bună credinţă, care au înţeles că trebuie să schimbe furajele, să folosească inhibitori de microtoxină (…), am duce la pierdea locurilor de muncă”.

Citeşte şi CARNE DE CAL, descoperită în micii dintr-un supermarket din Bucureşti

“Prioritatea pe care o avem este aceea de a ne asigura că vom izola toate cazurile, că vom schimba furajele”, a mai spus Daniel Constantin.

Despre problema cărnii de cal, ministrul Agriculturii a precizat că Societatea din Prahova care vindea mici cu carne de cal este urmărită penal.

“Acolo e un caz de fraudă, într-adevăr, când vorbim de acei mici, mare parte din loturi a ajuns la consum, 1900 de caserole mai exact”, a mai spus Constantin.

Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a început din 7 martie verificările fermelor în care se produce şi procesează laptele din toată ţara.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă