13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportOamenii lui Voiculescu, alaturi de PSD si PRM

Oamenii lui Voiculescu, alaturi de PSD si PRM

Intelegerea dintre UDMR si ceilalti membri ai Coalitiei majoritare privind adoptarea statutului minoritatilor in forma initiata de Guvern scartaie din toate incheieturile. In Comisia Juridica a Senatului, care a dezbatut legea, reprezentantul lui Dan Voiculescu, Gavrila Vasilescu, s-a alaturat PSD si PRM in incercarea de a schimba prevederile actului normativ.
La art. 2 se prevede faptul ca “minoritatile nationale sunt recunoscute ca factori constitutivi ai statului roman”. Atat PRM, prin Doru Liviu Bindea, cat si PSD, prin Antonie Iorgovan si Serban Nicolae, s-au impotrivit articolului, spunand ca minoritatile trebuie sa fie factori constitutivi ai “populatiei Romaniei”. Bindea chiar a depus un amendament in acest sens, care a fost respins inclusiv cu votul lui Gavrila Vasilescu.
Opozitia a fost nemultumita, si discutiile s-au reluat. De aceasta data a formulat Vasilescu un amendament prin care propunea ca “minoritatile nationale sa fie factori constitutivi ai poporului roman, care la randul sau este factor constitutiv al statului roman”.
Dupa o alta runda de dezbateri, Vasilescu a fost convins de PSD si PRM sa accepte varianta Bindea.
Tradarea conservatorului l-a indignat profund pe udemeristul Peter Eckstain Kovacs. “Doamne, ce ghiveci facem!… Daca dl Vasilescu vrea sa ne faca populatie, asta e…”, a exclamat senatorul UDMR.
Dupa sedinta, Gavrila Vasilescu nu se simtea in nici un fel vinovat, chiar daca incalcase intelegerea. “Amendamentul meu se refera la stat si nu la populatie”, ne-a aruncat din mers conservatorul, desi lucrurile erau exact pe dos.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă