Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andra Dolana

Actualizat: 23.07.2015 - 18:16

O româncă NU a fost primită într-un hotel din Marea Britanie, deoarece au crezut că este PROSTITUATĂ. Reacția MAE

Româncei Alecsandra Puflea i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Marea Britanie deoarece angajații hotelului au presupus că din cauză că este româncă este și prostituată. La o zi după ce presa britanică a semnalat acest caz, MAE a transmis că Ambasada României la Londra este în legătură cu românca și că va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. 

Alecsandra Puflea, absoventă a unei facultăți de criminalistică din Marea Britanie, și-a rezervat o cameră online la un hotel din Marea Britanie. Însă, când a ajuns acolo cu iubitul ei pentru a se caza, recepționerul i-a spus că hotelul ”nu acceptă români”. Alecsandra povestește că a încercat să discute cu recepționerul și să îi arate carnetul ei de conducere din Regatul Unit, însă angajatul a fost de neclintit, potrivit The Telegraph. 

”A fost o experiență oribilă. Mai era și alți oameni acolo și începuse să îmi fie rușine. Nu vreau să mă rușinez de țara mea. Am fost atât de șocată încât am plecat”, a povestit Alecsandra pentru The Telegraph. 

Însă, românca nu s-a dat bătută și a depus plângere la poliție pentru că a fost discriminată. După ce poliția a contactat hotelul i s-a transmis că nu i-au permis să se cazeze la hotel deoarece au crezut că este prostituată. Astfel, hotelul a transmis că nu acceptă persoane dacă au motive să creadă că ar fi angajate în activități ilegale. 

”Am fost foarte supărată când am aflat de ce mi-au cerut să plec. Nu toate româncele sunt prostituate, procentul este foarte mic. Nu poți să tratezi pe toată lumea la fel din cauza naționalității lor. Hotelul ar trebui să își schimbe această politică, sau măcar să o facă publică, astfel încât să nu i se mai întâmple altei persoane ce am pățit eu. ”, a subliniat românca. 

Hotelul nu a vrut să dea explicații cu privire la motivul pentru care nu acceptat-o pe româncă, dar a precizat că își va revizui politica, 

Poziția MAE

MAE a precizat că a întreprins deja în regim de urgenţă demersuri cu privire la situaţia româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Regatul Unit pe motiv de cetăţenie română.

”MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament. Urmare demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români. Conducerea hotelului susţine că această politică ar fi o consecinţă a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români. Totuşi, poliţia britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferenţiere pe criterii de cetăţenie în ceea ce priveşte criminalitatea în regiunea respectivă”, se arată în comunicatul MAE.  

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Topics

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine