20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportVIDEO. Noul comandant al Jandarmeriei Române este un ofițer decorat pentru misiunea...

VIDEO. Noul comandant al Jandarmeriei Române este un ofițer decorat pentru misiunea din Afganistan

Noul comandant al Jandarmeriei Române este colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, cel care a condus, până acum, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, iar anterior a fost șeful Serviciului Ordine Publică al Jandarmeriei.

Ofițerul a participat și la misiuni internaționale, în Kosovo și în Afganistan, iar pentru aceasta din urmă a fost decorat de ministrul de Interne, în anul 2014, cu Ordinul Virtutea Militară. În Afganistan, Gheorghe Cucoș a fost comandantul Contingentului Naţional Român de Jandarmi.

De asemenea, în Kosovo, ofițerul Cucoș a fost grav rănit.

"Cu patru misiuni internaţionale la activ, colonelul Sebastian Cucoş, a participat de-a lungul timpului la mai multe cursuri internaţionale de specializare în domeniu, în Statele Unite ale Americii, Franţa, Turcia, Italia şi Spania. Absolvent al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", promoţia 2000, colonelul Sebastian Cucoş este căsătorit şi are un copil. În vârstă de 43 de ani, ofiţerul are o experienţă de peste 16 ani în cadrul Jandarmeriei Române, iar de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcţii de conducere, atât în cadrul instituţiei, cât şi în teatrele de operaţii din Kosovo, între anii 2007 – 2008, în calitate de comandant de unitate şi, în perioada aprilie-noiembrie 2011, în calitate de comandant al Contingentului Naţional Român de Jandarmi din Afganistan", informează Jandarmeria Română.

Colonelul Cucoș este, din data de 17 august, împuternicit în funcția de inspector general al Jandarmeriei, conform unui ordin semnat de ministrul de Interne, Carmen Dan. Pentru a numit definitiv, postul urmează a fi scos la concurs iar colonelul Cucoș va da un examen, ne-au explicat reprezentanți ai Jandarmeriei.

Fostul şef al Jandarmeriei Române, generalul Marin Andreiana, a trecut în rezervă la data de 15 august 2017, pensionându-se în contextul procesului de modificare a sistemului de pensii militare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă